Výborná pizza, kterou vám přivezou domů má původ na Moravě

Jakub Šlezar, zakladatel společnosti Forty´s Pizza, dovrší za pár dnů kristových lét a stane se tak dospělým mužem. Ve třiatřiceti letech tak může spokojeně rekapitulovat, před pěti lety měl nápad připravovat pizzu a vozit ji klientům zdarma domů, za pět let otevřel pět úspěšných provozoven, konkrétně v Olomouci, Prostějově, Brně, Přerově a nyní nově i v Ostravě.
Inspirovat se nechal příběhem sicilské rodiny Forty, která v době hospodářské krize ve 20. letech minulého století odešla do Chicaga, aby tam mohla podnikat, začala provozovat malé pekařství, kde pekli pizzu pro chudé krajany. Zřejmě si řekl, proč bych nemohl péct pizzu na Moravě a pak v celém Česku a založil Forty´s pizza.
Známkou dospělého muže prý je, že ví co chce a Jakub Šlezar se rozhodl poskytnout svoje zkušenosti formou franšízy dalším zájemcům s cílem stát se jedničkou v rozvozu pizzy v ČR - rozvážet pizzu vynikající kvality a poskytovat perfektní zákaznický servis. Jeho plán je otevřít do roku 2014 dalších 15 provozoven na principu franšízy.
Letos v červenci ve Forty´s pizza upekli pizzu 500 000 krát. Než se k tomuto výsledku dopracovali museli překonat řadu problémů a vyřešit mnoho personálních i dodavatelských vztahů. Vyladili receptury, ekonomiku, dodavatelé i marketing, nový franšízant tak může ihned profitovat z předešlých zkušeností.
Jakub Šlezar říká: „Většina nových podniků se stává neúspěšnými kvůli nedostatku zkušeností v oblasti managementu, výroby a financí. Forty’s Pizza díky překonání těchto problémů úspěšně provozuje čtyři pobočky necelé 4 roky po založení a je připravena na další rozšiřování. Noví vlastníci licence získají plnou podporu ze strany Forty’s Pizza.
Na oplátku očekávají 100% nadšení a podporu pro nový způsob podnikání. Připravit se musíte na to, že budete pracovat dlouho a tvrdě a to především ve večerních hodinách a o víkendech. Úspěch je založen na vaší schopnosti přenést toto odhodlání na celý váš tým. Musíte být připravení na to, že budete pracovat převážně s mladými lidmi na pozicích rozvoz, servis i pizzař, váš úspěch bude založen na tom, jak dokážete motivovat celý tým. Kromě toho si musíte zajistit financování vašeho podniku. To ostatní získáte ve franšízovém balíčku.
Více informací Vám poskytne redakce FranchisingINFO.cz
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Dánská značka City Calendar míří na český trh a hledá partnery pro expanzi. Zaměřuje se na tvorbu, výrobu a distribuci originálních lokálních adventních kalendářů s vouchery.
Franšíza s pracovními oděvy je na trhu už více jak 5 let. Petra Tománková, manažerka pro rozvoj, přibližuje, pro jaké podnikatele je koncept vhodný.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...