Angus Burger je česká značka restaurací založená v roce 2007. Hlavní nabídku tvoří steaky a burgery ze 100% BIO hovězího masa skotského plemene Aberdeen-Angus pocházející z vlastní české ekologické farmy. Maso neobsahuje žádné náhražky, dochucovadla ani další příměsi.
Společnost Angusrest, s.r.o. provozuje své 4 vlastní restaurace, které tvoří 2 steak house restaurace, 1 pension a 1 fast food Angus Burger. V současné době hledá partnery pro rozšíření sítě v rámci celé ČR. Jak sdělil Václav Silovský, kontaktní osoba pro zájemce o licenci: „Franchisanti si mohou vybrat ze dvou možností restaurací Angus Burger, buď provozovat restauraci typu fast food v obchodních centrech, nebo si mohou zvolit klasickou restauraci s posezením. V rámci podpory pro ně máme připravenou provozní příručku, vstupní i průběžná školení, provozní a marketingové poradenství a celou řadu jiných podpůrných nástrojů.“
Potřebná počáteční investice, s níž musí franchisant počítat, se pohybuje mezi 2 až 5 mil Kč, a je závislá na umístění a vybavenosti provozovny. Smlouva se uzavírá na 5 let: „K tomu, aby si franchisant otevřel restauraci, jsou výhodou zkušenosti s podnikáním v gastronomii, nikoliv však nezbytnou podmínkou. Také je důležité, aby vládl organizačními a managerskými schopnostmi jako je například schopnost řídit a motivovat kolektiv a aktivně se zapojil do řízení restaurace,“ vyjmenovává požadavky na vhodné vlastnosti a dovednosti franchisantů Václav Silovský.
V případě Angus Burger se jedná o první průkopníky fast food restaurací nabízející 100 % BIO maso. V dnešní době se čím dál více spotřebitelů zajímá o chuť, strukturu a kvalitu všech součástí, příloh a přísad jejich jídel a tak se ekologický chov stává populárním. Skot žije celý svůj život na pastvinách a živí se pouze trávou a v zimě senem. Jeho maso je tak libovější a zdravější. Toto ekologické maso má méně kalorií a tuku než hovězí maso z ustájeného chovu. Kromě toho obsahuje omega3 mastné kyseliny, je důležitým zdrojem minerálních látek jako například železa, fosforu, selenu a mědi a obsahuje největší procento vitamínů skupiny B a 2x více beta-karotenu než ostatní hovězí.
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Dánská značka City Calendar míří na český trh a hledá partnery pro expanzi. Zaměřuje se na tvorbu, výrobu a distribuci originálních lokálních adventních kalendářů s vouchery.
Franšíza s pracovními oděvy je na trhu už více jak 5 let. Petra Tománková, manažerka pro rozvoj, přibližuje, pro jaké podnikatele je koncept vhodný.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...