Všechny naše kavárny jsou již franšízové
Jaký byl pro CrossCafe rok 2010?
Minulý rok hodnotíme jako velmi dobrý. Zaznamenali jsme meziroční nárůst v počtu zákazníků o 17 %. Poptávka po našich produktech si tak udržuje trvale rostoucí úroveň. Také jsme otevřeli 3 nové franšízové provozovny v Praze.
Odkud se rekrutují Vaši partneři?
Zájem o získání licence na provozování kaváren CrossCafe je opravdu značný. Potencionální zájemci jsou jak z oboru gastronomie, tak mimo něj. Vzhledem k tomu, že cíleně nepodnikáme žádné významné aktivity s cílem získání nových zájemců o volné licence, předpokládáme, že zájemci jsou také z řad našich zákazníků.
Jaké máte dosavadní zkušenosti s franšízingem?
Zkušenosti s franšízingem máme jak ze strany franšízanta díky licenci na restaurace Potrefená Husa, tak ze strany franchisora v konceptu CrossCafe. Využíváme tak znalostí a potřeb „z obou stran". V současné době jsou veškeré kavárny provozovány na principu franšízingu. Franšízingu jako metodě podnikání věříme, máme s ním dobré zkušenosti.
Jaké novinky v produktové nabídce chystáte na tento rok?
Na jaro chystáme nové obědové menu a luxusnější verzi obědového salátu. Pravidelné změny v nabídce se odehrávají v kvartálním sledu dle ročních období.
Do jakých lokalit plánujete expandovat?
Pro rok 2011 plánujeme rozvoj franšízové sítě po Praze a do Západních Čech. Expanze do zahraničí není pro nás v tuto chvíli na pořadu dne, nicméně ani tato myšlenka nám není zcela cizí a v budoucnu bude aktuální.
PŘEČTI ČLÁNKY

„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Franšíza CrossCafe během prvního půl roku dále expandovala. Mimo jiné otevřela již osmou pobočku v Plzni, jejíž součástí je i koncept CrossShop.
Tak nějak by se dal popsat rozvoj franšízové sítě CrossCafe na konci letošního roku. Nové kavárny mají v Plzni i Hradci Králové.
Mít vlastní kavárnu je snem mnoha lidí toužících po podnikání v gastronomii. S franšízou není tento sen nesplnitelný, třeba díky CrossCafe.
Absence zahraničních turistů, studentů i lidí z kanceláří, to vše přimělo franšízový koncept CrossCafe uzavřít všechny pražské kavárny. V regionech se chce rozvíjet dál.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...