V současné době jsou dokončeny 3 areály: v Luštěnicích u Mladé Boleslavi, v Hrádku nad Nisou a v Sokolči u Poděbrad.
Pátek
18.03.2011
Jaroslav Plesník staví domovy pro seniory. Do Senior Parků mohou partneři investovat i je provozovat.
 

Jaroslav Plesník, zakladatel a spolumajitel společnosti Senior Park, která provozuje bytové komplexy určené především pro seniory, je jedním z těch, kteří vsadili na potenciál početné a stále se zvětšující skupiny seniorů. O tom, že vstupuje na trh s velikým růstovým potenciálem, zpočátku netušil. Až později mu došlo, že bytová otázka stárnoucí populace představuje podnikatelskou příležitost a mezeru na trhu současně. „Kdyby mi neonemocněla matka a nemusel jsem pro ni začít hledat dům s pečovatelskou službou, asi bych se s myšlenkou penzionů pro seniory nikdy nesetkal,“ vysvětluje svoji motivaci.

V areálu v Sokolči u Poděbrad právě probíhá rozšíření o 11 bytů formou řadové zástavby, tyto byty budou dokončeny v červnu letošního roku. V červenci zahajují výstavbu v Rychvaldu u Ostravy a současně s tím plánují stavební práce ve Slatiňanech.

Protože je financování stavebních projektů přeci jen finančně náročné a ne vždy se setká s pochopením v bankách, uvažuje Jaroslav Plesník o spolupráci na principech franšízingu, jak exkluzivně sdělil portálu FranchisingINFO.cz: „Domy pro seniory mají výhodu v tom, že se jedná o malé stavby v hodnotě okolo 30 mil. Kč. Když partner přijde, že si takový objekt chce sám z vlastních zdrojů postavit, nabídnu mu know-how, projektovou dokumentací a další náležitosti.“

Možností spolupráce je několik. Jak sdělil pan Plesník, jednou z nich je, že si dům postaví investor sám ze svých zdrojů: „Ale stejně tak ho může nechat postavit nás. Může ho provozovat sám dle našich standardů nebo ho přenechat v našich službách.“

Plány do budoucna má nesmělé. Představuje si, že by se na území České republiky mohlo vystavět až 100 takových domovů. Pak by spádově připadal 1 domov pro seniory na 100 tisíc obyvatel.


/1/
zobrazit více