Franchising je nejlepší způsob, jak zajistit identický provoz s profesionálním přístupem
Jak vznikla myšlenka založit Angus Burger?
Tato myšlenka se zrodila v roce 2006. Již před 14 lety začal můj otec, Václav Silovský starší, farmařit se skotským plemenem masného skotu Aberdeen Angus v Soběsukách, kde jsme po několika letech otevřeli naši první restauraci Angus Steak House. Vzhledem k tomu, že nám zbývalo hodně masa, napadlo nás, že bychom mohli vyrábět pravé hovězí burgery. A tak jsme vymysleli značku Angus Burger, která představuje skutečné maso, opravdový burger.
Proč franchising?
Jsme si vědomi silného potenciálu naší značky a nabízených produktů. Proto jsme se rozhodli nabídnout know-how pomocí franchisingu, který je v současné době tolik populární. Je to nejlepší způsob, jak zajistit identický provoz s profesionálním přístupem, jelikož každý „pracuje na svém“. Dále je to jeden ze způsobů, jak tuto značku rozšířit v poměrně krátké době do několika míst celé republiky.
Jaká je situace s franchisanty?
V současné době máme podepsané dvě smlouvy o budoucí spolupráci a další dvě jsou v přípravě. Dále máme v jednání jeden subjekt, který by umožnil rozšířit značku Angus Burger do několika lokalit v republice najednou. Naším cílem do konce roku je otevřít alespoň první 3 franchisové provozovny a udělat tak první krok k další expanzi.
(rozhovor zrealizovala JaH)
PŘEČTI ČLÁNKY

Food trucky představují nový evropský trend. Rozmach těchto franšíz probíhá i v Česku. Jak je to s investičními náklady a zahájením vlastního podnikání s mobilním občerstvením?
Faency Fries rozšiřuje síť a hledá nové franšízanty. Nabízí dvě varianty podnikání a rychlou návratnost investice.
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
„Díky propracovanému vzdělávacímu systému dokážeme na podnikání v realitách připravit i franšízanta bez předchozích zkušeností,“ říká Petr Zelenka, ředitel sítě Next Reality.
„Nízké náklady a rychlá návratnost dělají z Edukido ideální volbu pro ty, kteří chtějí podnikat a zároveň podpořit rozvoj dětí,“ říká provozní ředitel Bartłomiej Misztal.
Přinášíme aktuální žebříček nejúspěšnějších globálních franšízových značek. V TOP 10 nechybí franšízy známé z tuzemského trhu. Nejsilnějším sektorem zůstává gastro.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...