Penam láká franchising

Firma Penam ze skupiny Agrofert plánuje rozšířit síť prodejen s názvem Pekařství U Golema. Při té příležitosti zvažuje, že by část jejích prodejen provozovali franchisanti. V současné chvíli tvoří její portfólio 41 prodejen, které fungují hlavně na Moravě, další dvě desítky pak na Slovensku. Do pěti let by jich mohlo být v Česku 80 až 100, u východních sousedů pak okolo 50.
Firemní prodejny mají trojí smysl. Jako další prodejní kanál mohou přispět k zachování objemu výroby. Umožňují také nabídnout čerstvější zboží a širší sortiment, který v řetězcích být nemusí. Významným přínosem je i budování značky a loajality zákazníků k ní. „V případě franchisových prodejen nechceme mít vysoký poplatek, právě naopak, chceme, aby byl koncept zajímavý po všech stránkách pro podnikatele,“ řekl generální ředitel Jaroslav Kurčík.
Obliba nákupů čerstvého pečiva v „rodinných“ pekařstvích mezi Čechy evidentně vzrůstá. Konkurenční koncept Paneria, po vzoru zkušeností v rámci skupiny United Bakeries, také začal s franchisingem. Jako svůj cíl si pro letošní rok dle vyjádření ředitele divize Food and Servise Michala Freibergera vytýčil sjednocení brandu a připojení prodejen Mistr Bäcker pod jednotné označení Paneria. Fúzí tak přibude do portfolia dalších 38 obchodů, čímž se koncept rozroste na 64 poboček a upevní tak své postavení jedničky na trhu.
Další, kdo rozjíždí síť s luxusními pekařskými produkty, je francouzské pekařství PAUL, které na konci července otevřelo již svou šestou prodejnu přímo v srdci Prahy, v ulici Na Příkopech. Ačkoliv je valná většina z 330 poboček ve 23 zemích světa provozována franchisanty, v Česku zatím společnost HDS Retail Czech Republic a.s., která vlastní master licenci na pekařství PAUL, rozvíjí tento koncept vlastními silami.
Podrobnější informace získáte v redakci FranchisingINFO.cz.
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Franšíza s pracovními oděvy je na trhu už více jak 5 let. Petra Tománková, manažerka pro rozvoj, přibližuje, pro jaké podnikatele je koncept vhodný.
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Dánská značka City Calendar míří na český trh a hledá partnery pro expanzi. Zaměřuje se na tvorbu, výrobu a distribuci originálních lokálních adventních kalendářů s vouchery.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...