Paneria útočí na obry

Česká Paneria narušila americkou hegemonii. Díky koupi společnosti Bäcker správní, s.r.o. a postupnému rebrandingu 35 obchodů Mistr Bäcker do nového stylu Panerie se stala dvojkou na trhu. Před ní je už pouze McDonald's s 89 provozovnami. Paneria s 68 obchody odsunula na třetí místo KFC, které provozuje 56 poboček. Od 11. dubna jsou prodejny i obaly značky Mistr Bäcker vyvedeny v moderním designu, který vyhrál mezinárodní soutěž o nejkreativnější reklamu Louskáček v kategorii Komerční design.
S rebrandingem Mistra Bäckera začala firma koncem loňského roku. "Stále pokračujeme v expanzi zřizováním nových klasických Panerií. V prosinci jsme otevřeli nový fastfood v Praze na Andělu, v únoru třetí Panerii v Brně, v březnu pak přibyla nová provozovna v Ostravě,“ říká Michal Freiberger, ředitel divize Food and Service českého konceptu Paneria.
Společnost plánuje expanzi v rámci České republiky opět formou franchisingu a na jaře startuje nový koncept malých Panerií, nazvaných Paneria Expres. Ty budou nabízet výrobky, které si zákazníci odnesou s sebou domů či do kanceláře. Do konce letošního roku by mělo trh fastfoodů obohatit deset nových Panerií. “Již dnes zaměstnáváme 400 lidí a budeme vytvářet další pracovní místa,” zdůrazňuje Freiberger. V Paneriích letos plánují tržby 430 milionů korun.
PŘEČTI ČLÁNKY

Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Franšízing způsobil revoluci v globálním podnikání tím, že umožnil rychlou expanzi s osvědčeným obchodním modelem. Objevte největší franšízové sítě, které formují průmyslová odvětví po celém světě.
McDonald´s jde zákazníkům blíž i do menších měst a rádi by našli nové franšízanty. Čím chtějí aktuálně zákazníky oslovit?
Soutěž každoročně oceňuje úspěšné franšízové koncepty, které splňují Etický kodex franšízingu. Které letos uspěly?
V roce 2023 u nás otevřel jeden ze světově nejznámějších franšízových řetězců fast foodu šest nových restaurací. Jaké mají další byznysové plány?
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Franchisové systémy je možno rozdělit podle různých kriterií, mimo jiné druhu know-how, druhu hospodářské činnosti či způsobu organizace systému.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...