V roce 2012 vzniklo v České republice 14 prodejen franchisového konceptu Náš Grunt.
pondělí
31.12.2012
Nejen o plánech na rozšiřování obchodní sítě jsme si povídali s Alešem Kotěrou, spolumajitelem franchisového konceptu farmářských prodejen Náš Grunt.
 

Nedávno otevřel Náš Grunt v pořadí 21. prodejnu v České republice. Zákazníci ji najdou ve Žďáru nad Sázavou. Čím si vysvětlujete úspěch Vašeho konceptu na tuzemském trhu?

Farmářské prodejny Náš Grunt jsme od počátku stavěli jako ucelený koncept. Cca rok jsme věnovali shánění informací, dodavatelů, kalkulacím, business modelu regionálních prodejen, typologii zákazníka, tvorbě designu, marketingovým strategiím a spol. Teprve poté jsme rozjeli svoji vlastní prodejnu, na které jsme vše odzkoušeli a následně zohlednili reálné zkušenosti. Náš Grunt se stal prvním konceptem kamenných prodejen poctivých českých potravin v ČR. Z dnešního pohledu se domnívám, že jsme přišli se správnou myšlenkou v pravý čas. Naše energie a čas věnovaný realizaci, péči o naše partnery a snaha o neustálý rozvoj se odráží na úspěchu celého konceptu.

Žďárským obchodem jste pronikli do Kraje Vysočina. Máte již v rámci České republiky obsazeny všechny kraje?

Prodejny Náš GRUNT najdete ve většině krajů ČR. Přesto máme řadu neobsazených míst a již obsazené kraje chceme dále posílit. Velký potenciál vidíme zejména na severní i jižní Moravě, ve středních Čechách a Libereckém kraji.

V průběhu letošního roku se z Českého Gruntu stal Náš Grunt. Co Vás vedlo k přejmenování vašeho konceptu?

Změna názvu odráží náš zájem prezentovat lokální (Naše) dodavatele – každá prodejna využívá především farmářů a výrobců z daného regionu. Pro místně neutrální název jsme se rozhodli i kvůli našemu zájmu posílit zastoupení na Moravě a probíhajícím jednáním se zájemci ze Slovenska.

Jak byste zhodnotil rok 2012 z hlediska Vaší společnosti?

Z našeho pohledu hodnotím rok 2012 jako nadprůměrný. Během tohoto roku jsme otevřeli 14 nových prodejen, získali desítky zajímavých dodavatelů a tisíce nových zákazníků. To vše v době kdy ekonomika spíše stagnuje. Velký dík za tento úspěch patří nejen kolegům ve firmě, kteří se na něm podílejí, partnerům, ale i zákazníkům, kteří našli v našich prodejnách přidanou hodnotu a vítají otevření každé nové prodejny.

Co čeká Náš Grunt v roce 2013?

V příštím roce nás určitě čekají nové prodejny, užší spolupráce s dodavateli, zdokonalený servis pro partnery a zajímavé akce pro zákazníky prodejen. Spolu s tím pracujeme na několika větších projektech, kde bychom zákazníkům chtěli představit nové služby na nových místech.

Pro rozšiřování počtu prodejen máte již konkrétní plány?

Určitě ano. V roce 2013 chystáme otevření minimálně 10 nových prodejen. Do 3 let pak plánujme obsadit v ČR celkem 50 míst.