OBI bude od srpna provozovat 28 vlastních obchodů. Svůj 29. obchod otevře na podzim v Jablonci nad Nisou.
Úterý
23.07.2013
OBI od srpna ztratí 5 svých franchisových obchodů. Ty si ponechá jejich současný franchisant Global Stores a přejmenuje je na Uni Hobby.
 

Společnost OBI Česká republika se dohodla s firmou Global Stores, která doposud provozovala 6 marketů OBI jako franchisový partner, na ukončení franchisové smlouvy k 31. červenci. Jde o strategické rozhodnutí obou partnerů, přičemž OBI chce i nadále provozovat své vlastní prodejny a Global Stores má zájem vytvořit vlastní síť hobbymarketů Uni Hobby ve vybraných městech.

Pět dosavadních franchisových marketů OBI v Brně, Pardubicích, Českých Budějovicích, Zlíně a Hodoníně zůstane současnému provozovateli franchisové licence, společnosti Global Stores, a od srpna se přejmenují na značku Uni Hobby. Šestý hobbymarket OBI v pražských Roztylech převezme přímo společnost OBI Česká republika. Po převzetí marketu v Roztylech bude čítat síť OBI 28 obchodů. „V dohledné době rozvoj na bázi franchisové spolupráce neplánujeme. Chystáme nadále budovat vlastní obchody,“ dodává generální ředitel OBI Česká republika Ralf Pohl.

Středně velká města

OBI chystá letos na podzim otevření dalšího marketu v Jablonci nad Nisou a novostavby jeho prodejny v Hradci Králové. „Plánujeme upevňování své tržní pozice otevřením dalších marketů OBI ve středně velkých městech,“ naznačuje další aktivity generální ředitel OBI Česká republika Ralf Pohl. Společnost Global Stores též plánuje rozvíjet své hobby markety Uni Hobby. Po převzetí 5 poboček jich bude celkově provozovat 7. „Chystáme výstavbu dalších prodejen především v menších a středních městech,“ komentuje plány Tomáš Valenta z Global Stores.

Společnosti OBI Česká republika a Global Stores spolupracují již od roku 1998, kdy byl otevřen první franchisový obchod OBI v Českých Budějovicích. V následujících 7 letech bylo otevřeno dalších 5 marketů. Poslední franchisová pobočka byla otevřen v prosinci 2005 v Pardubicích.