Zdravá budoucnost
Síť fresh barů Mangaloo, která prodává nejen čerstvé džusy, ale také vlastnoručně vyráběné saláty a polévky, zaujala výrobce nealkoholických nápojů Kofola. Ten se rozhodl odkoupit její 100% podíl. Pobočky Mangaloo, kterých je v tuto chvíli 12 vlastních a 5 franchisových, se začlení pod bary Ugova čerstvá šťáva. Ty vlastní Kofola od loňského roku. Podrobnosti transakce nechtěly obě strany uvádět.
O portfoliu džusů Kofola uvažovala už dlouho. „Džusy je velmi těžké profilovat a lidi v nich nevidí moc velkou hodnotu. Dokazuje to i pokles prodeje krabicových džusů. Naopak v čerstvých džusech vidíme velký potenciál, lidé do nich začínají více investovat. Koupě Mangaloo je tak logickým krokem na cestě ke zdraví,“ říká generální ředitel Kofoly Janis Samaras. Aktuálně probíhá integrace Mangaloo do sítě Ugova čerstvá šťáva. Dokončena by měla být ve 3. čtvrtletí tohoto roku.
Kofola se stala lídrem trhu
Franchisových barů Ugova čerstvá šťáva se v současné síti nachází 15 a dalších 5 drží firma UGO Trade. Společnost Kofola se tak stala po spojení UGO a Mangaloo jedničkou na trhu v počtu barů nabízejících džusy z čerstvého ovoce a zeleniny. „Na trhu se nachází asi 100 provozoven, které fungují na podobném principu,“ dodává majitel společnosti UGO Trade Marek Farník. Do konce roku by se mělo otevřít 50 provozoven Ugova čerstvá šťáva.
Obě sítě spotřebovaly za suroviny v posledním roce 40 milionů Kč. Z oblasti spotřebitelského chování si zástupci Kofoly také všimly, že na oblibě více získávají nápoje ze zeleniny. Na tento trend se proto hodlá v barech Ugova čerstvá šťáva více zaměřit. Posilovat by měly i salaterie od Mangaloo, které zatím fungují ve dvou pobočkách v Praze a jedna v Hradci Králové.
PŘEČTI ČLÁNKY
Franšízová síť nabízí zdravější alternativu v oblasti fast foodu už bezmála dvacet let. Na inovacích se aktivně podílí i franšízanti.
S franšízou UGO podniká Václav Vávra v Mladé Boleslavi od roku 2013. Nyní se rozhodl pro změnu. Proč se tak stalo a co na jeho krok říká Lukáš Prauss, manažer rozvoje této sítě?
„Po době covidového „temna“ se opět rozhlížíme po příležitostech pro franšízovou spolupráci," říká Lukáš Prauss, ředitel rozvoje UGO Trade.
Franšízový koncept UGO Freshbarů a UGO Salaterií je připraven dál růst. Důležitou roli v něm sehrají kvalitní franšízanti.
Franšízová značka UGO otevřela svou největší Salaterii. Zákazníci pobočku nové generace najdou v samém centru Prahy.
Nejčtenější
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Stárnutí evropské populace zvyšuje poptávku po službách péče o seniory. Franšízingové příležitosti vznikají i v tomto oboru. U nás zatím na trhu chybí.
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...