Firma Electro World provozovala ke 30. dubnu 2014 v Česku a na Slovensku 27 obchodů, z čehož 3 byly ve formě franchisy.
Úterý
25.02.2014
Ve fiskálním roce 2012/2013 zvýšil řetězec Electro World tržby. Vytyčil si plány na další rok, kde počítá i s franchisingem.
 

Už od roku 2002 mohou lidé pořídit různorodé zboží do domácnosti v řetězci Electro World, který mimo rozvoje pomocí vlastních poboček zpřístupnil podnikatelům i možnost pořídit si franchisovou licenci. Ve fiskálním roce 2012/2013, který skončil 30. dubna loňského roku, otevřela společnost 2 franchisového obchody a franchising bude hrát významnou roli i v budoucnu.

Do dalších let si společnost Electro World mimo jiné za prioritu vytyčila posílení konceptu vyšším počtem distribučních kanálů a urychlení expanze. Jak uvedla firma ve výroční zprávě, pomoci by k tomu mělo nejen otevření nových prodejen, ale také rozvoj franchisy. Během daného fiskálního roku zaznamenala společnost tržby za prodej zboží ve výši 3,5 miliardy korun, což je meziročně o 8,3 % více.

Velmi důležitý je pro řetězec Electro World i internetový obchod, který funguje pro prodej zboží už více než 6 let. Vedle běžného prodeje jsou tak pobočky vybaveny i pro tzv. pick up, kde si může zákazník vyzvednout objednání přes internet ještě tentýž den. Internetový obchod se stal nejrychleji rostoucím prodejním kanálem. „Pokud chce být firma úspěšná, měla by provozovat kamenné prodejny, výdejny i e-shop ve velmi úzké synergii, nám se tento koncept osvědčil,“ uzavírá Michal Berg, finanční ředitel Electro World.