Tisícovka do šesti let

Koncepty se sendvičovými specialitami ovládají oblast gastronomie ve franchisingu. Americký řetězec Quiznos, jež v portfoliu nabízí sendviče, saláty a polévky, pokračuje v další expanzi. Nejvíce tato síť roste v sedmi zemích Asie a Středního východu. V rámci zahraniční franchisové expanze si za cíl dala otevřít 1000 restaurací ve více než 40 zemích světa do konce roku 2020.
Franchisová spolupráce byla klíčem k otevření dveří do celého světa. "V zahraničí vidíme skvělé příležitosti pro další rozvoj a růst naší společnosti," řekl Kenneth Cutshaw, prezident pro mezinárodní rozvoj Quiznos. První restaurace se začaly otevírat v Malajsii, Indonésii a Tchaj-wanu. V příštím roce by měl malajsijský master-franchisant pomoci Quiznos uspět i v Číně. Tam chtějí představitelé této sítě otevřít až 1500 restaurací během 11 let.
Sendviče budou moci ochutnat i zákazníci na arabském poloostrově. Hlavní franchisový partner, Royal Bun Café, otevřel první restauraci ve Spojených arabských emirátech letos v září. „Na základě této expanze se síť Quiznos stane jednou z největších značek ve Spojených Arabských Emirátech," řekl Saeed Al Jabri, generální ředitel Royal Bun Café.
Řetězce mající v nabídce sendviče jsou oblíbené i u nás. Nejrozvinutější je u nás franchisový koncept Bageterie Boulevard, který zastupuje společnost Crocodille. V tuzemsku už otevřela 19 restaurací. Na českém trhu se také snaží více expandovat americký koncept Subway. Ten sice na celém světě provozuje přes 45 tisíc poboček, avšak u nás se zatím moc nerozvinul. Otevřeno je zde 15 restaurací.
PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy s „jídlem do ruky“ musí rychle reagovat na zákaznické trendy. Ty nám přiblíží manažerka pro rozvoj franšízové sítě Bageterie Boulevard a 360Pizza Markéta Krejčíková.
Zájemce o franšízové podnikání v gastronomii by nemělo minout spojení značek Bageterie Boulevard a 360Pizza. Letos začali dokonce konkurovat americkým fastfoodům na dálnicích.
Zdeněk Polášek a Martin Lehocký jsou již zkušení franšízanti. Ke dvěma franšízovým pobočkám Bageterie Boulevard přidali i jednu z konceptu 360Pizza.
Síť Bageterie Boulevard se neustále zvětšuje. Nové pobočky najdeme v Praze i v regionech.
Franšíza 360pizza se na našem trhu pomalu rozrůstá. Jaké podmínky musí uchazeči o licenci splnit?
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...