Byznys bez bariér

Společnost McDonald´s, provozovatel restaurací rychlého občerstvení, se stala vítězem ocenění Zaměstnavatel bez barier v soutěži Sodexo Zaměstnavatel roku. „Naši pracovníci získávají technické znalosti, prezentační dovednosti, učí se komunikaci, efektivnímu využívání času a samozřejmě plánování,“ komentuje působení handicapovaných u firmy Zuzana Svobodová, manažerka McDonald´s ČR/SR.
McDonald´s u odborné poroty bodoval nejen počtem zaměstnanců s handicapem, kterým dává práci, ale také díky tomu, jaké šance jim nabízí. Mezi 75 zaměstnanci s postižením, kteří představují 3 % z celkového počtu osob, jež v této síti rychlého občerstvení pracují, jsou lidé s handicapem i na pozicích středního managementu. Tedy například vedoucí provozu úseku. Mají na starosti mnoho pracovníků, včetně těch, kteří zaučují nové kolegy.
Smysluplná práce
Garantem kategorie Zaměstnavatel bez bariér je již tradičně Konto Bariéry. Při hodnocení nepovažuje za zásadní množství zaměstnaných handicapovaných. Primárním kritériem je umístění těchto lidí na pozici kvalifikované pracovní síly. Je kladen důraz především na to, aby lidé s postižením byly zaměstnání na základě toho, co umějí a znají.
„Řídící pozice jsou přesně ty, které Konto Bariéry neúnavně vyzdvihuje a propaguje. Aby společnost viděla, že lidé s handicapem mohou i řídit a rozhodovat, že jsou stejně spolehliví a zdatní jako jejich zdraví kolegové,“ vysvětluje ředitelka Konta Bariéry Božena Jirků a dodává, že handicapovaní jsou často spolehlivější, než jejich zdraví kolegové. V neposlední řadě se také vyznačují velkou loajalitou k zaměstnavateli i ochotu učit se nové věci.
V minulých letech získaly ocenění Zaměstnavatel bez bariér firmy jako IBM, Škoda Auto, Siemens nebo Český Rozhlas. Titulem se mohou pyšnit i menší společnosti jako je například Auto Jarov.

PŘEČTI ČLÁNKY

Přinášíme aktuální žebříček nejúspěšnějších globálních franšízových značek. V TOP 10 nechybí franšízy známé z tuzemského trhu. Nejsilnějším sektorem zůstává gastro.
Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Franšízing způsobil revoluci v globálním podnikání tím, že umožnil rychlou expanzi s osvědčeným obchodním modelem. Objevte největší franšízové sítě, které formují průmyslová odvětví po celém světě.
McDonald´s jde zákazníkům blíž i do menších měst a rádi by našli nové franšízanty. Čím chtějí aktuálně zákazníky oslovit?
Soutěž každoročně oceňuje úspěšné franšízové koncepty, které splňují Etický kodex franšízingu. Které letos uspěly?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
„Díky propracovanému vzdělávacímu systému dokážeme na podnikání v realitách připravit i franšízanta bez předchozích zkušeností,“ říká Petr Zelenka, ředitel sítě Next Reality.
„Nízké náklady a rychlá návratnost dělají z Edukido ideální volbu pro ty, kteří chtějí podnikat a zároveň podpořit rozvoj dětí,“ říká provozní ředitel Bartłomiej Misztal.
Téměř polovinu franšízových partnerů McDonald's v Česku tvoří ženy a jsou úspěšné. Jako majitelky vedou hned několik restaurací.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...