Zlaté oblouky řeší problém

Pesimistická nálada ohledně dalšího působení v rámci celosvětově známého konceptu McDonald´s panuje mezi jeho franšízovými partnery v USA. Jedna z obav, které odhalil průzkum společnosti Janney Capital, se týká také jídel, která jsou v restauracích v zámoří podávána zákazníkům.
Nejde však o jejich kvalitu, nýbrž o pestrost jejich nabídky. Podle franšízantů totiž nabídka nezměněná od devadesátých let a počátku tohoto tisíciletí, nemůže konkurovat dynamičtěji se rozvíjejícím konkurenční sítím. „Na našem menu není nic, co by zákazníka ohromilo,“ řekl jeden z účastníků anonymního průzkumu.
Jak uvedla zpravodajská stanice CNN, McDonald´s o problému, který franšízanti nastínili, ví. Steve Easterbook, který se stal generálním ředitelem společnosti letos v lednu, slíbil oživení produktové nabídky, kterou můžeme v těchto fastfoodech najít. V květnu pak představil plán, který počítá s testováním nových sendvičů v prodeji a také změny toho, jak si zákazníci v restauracích McDonald´s své jídlo objednávají.
Průzkum mezi franšízovými partnery realizuje v České republice sama společnost McDonald´s. „Provádíme každoročně průzkum mezi našimi franšízanty. V této anonymní anketě nám naši licenční partneři mají možnost sdělit jak jsou spokojeni s vedením a směřováním společnosti a množstvím dalších otázek vycházejících od naší americké centrály. Výsledky tohoto průzkumu jsou interním materiálem,” říká Zuzana Svobodová, ředitelka komunikace McDonald's ČR.
PŘEČTI ČLÁNKY

Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Franšízing způsobil revoluci v globálním podnikání tím, že umožnil rychlou expanzi s osvědčeným obchodním modelem. Objevte největší franšízové sítě, které formují průmyslová odvětví po celém světě.
McDonald´s jde zákazníkům blíž i do menších měst a rádi by našli nové franšízanty. Čím chtějí aktuálně zákazníky oslovit?
Soutěž každoročně oceňuje úspěšné franšízové koncepty, které splňují Etický kodex franšízingu. Které letos uspěly?
V roce 2023 u nás otevřel jeden ze světově nejznámějších franšízových řetězců fast foodu šest nových restaurací. Jaké mají další byznysové plány?
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Franchisové systémy je možno rozdělit podle různých kriterií, mimo jiné druhu know-how, druhu hospodářské činnosti či způsobu organizace systému.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...