Do vlastních rukou

Důvodem, proč se McDonald´s ČR rozhodl právě pro tento krok je prozaický. Dle vyjádření společnosti totiž restauracím se zlatými obloučky svědčí individuální přístup českých podnikatelů. Americká fastfoodová síť má v Česku momentálně 93 restaurací. Celých 72 procent z nich pak řídí franšízanti, kteří absolvovali nelehkou cestu k získání licence na provozování této restaurace.
Zatím poslední franšízantkou, která se ke skupině franšízových partnerů tohoto světoznámého konceptu připojila je Silvia Muranská z Prahy, pod jejímž vedením bude fungovat pobočka v obchodním centru na pražském Černém Mostě. Po 3 letech tak narostl počet franšízantů McDonald´s v Česku na 18.
Strategií McDonald´s je stávajících více než 70 procent podílu franšíz v Česku i dále navyšovat. A nejde o zrovna malý cíl. Všichni franšízanti totiž musí projít již výše zmíněným náročným přijímacím procesem. Vedle roční praxe v provozu na každé pozici od servisu zákazníkům až po řízení pobočky, musí totiž prokázat i výrazné manažerské schopnosti. Díky takovému „sítu“ může mít franšízor jistotu, že svou restauraci dává do rukou proškoleného a spolehlivého partnera.
„K tomu patří nesporně i jistota pro zaměstnance, protože budoucí franšízanti musí prokázat vedle všeho i velmi dobrou schopnost řízení lidí,“ říká Petr Zlínský, franchising manager ve společnosti McDonald‘s s tím, že v současné době zaměstnávají tuzemské restaurace McDonald´s na čtyři tisíce lidí, což ho řadí na přední tuzemské příčky zaměstnavatelů v restauratérství.
PŘEČTI ČLÁNKY

Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Franšízing způsobil revoluci v globálním podnikání tím, že umožnil rychlou expanzi s osvědčeným obchodním modelem. Objevte největší franšízové sítě, které formují průmyslová odvětví po celém světě.
McDonald´s jde zákazníkům blíž i do menších měst a rádi by našli nové franšízanty. Čím chtějí aktuálně zákazníky oslovit?
Soutěž každoročně oceňuje úspěšné franšízové koncepty, které splňují Etický kodex franšízingu. Které letos uspěly?
V roce 2023 u nás otevřel jeden ze světově nejznámějších franšízových řetězců fast foodu šest nových restaurací. Jaké mají další byznysové plány?
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Franchisové systémy je možno rozdělit podle různých kriterií, mimo jiné druhu know-how, druhu hospodářské činnosti či způsobu organizace systému.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...