Letos i v Česku

Příprava na otevření zbrusu nové restaurace v OC Aupark v Žilině trvala čtyři měsíce. S expanzí chce síť pokračovat i v roce letošním. Jejím cílem je v roce se šestkou na konci otevřít dvě až tři nové pobočky s tím, že nezáleží na tom, zda se budou nacházet na Slovensku či v Česku. Pokud by Mr.Kebab otevřel novou provozovnu u nás, jednalo by se tak o historicky první, ačkoli vážné zájemce o restauraci v Česku již vedení firmy mělo. „Bohužel ani přes to se nám nepovedlo dovést jednání do úspěšného konce. Osobně bych byl velmi rád, pokud by se nám letos v Česku povedlo otevřít první pobočku,“ prozrazuje Ľubor Lelovits, majitel sítě Mr. Kebab.
Ačkoli byla žilinská pobočka, která zahájila provoz v listopadu, jedinou loni otevřenou, neznamená to, že by Mr.Kebab zahálel. „Mimo několika účastí na výstavách, a to jak v Česku, tak i na Slovensku, kde jsme koncept prezentovali, jsme měnili informační a podkladní systém tak, aby více zohledňoval naše potřeby pro rychlý rozvoj sítě. A to i mimo Česko a Slovensko,“ vysvětluje Lelovits s tím, že současně probíhala i změna logisticko-skladovacího systému distribuce produktů do celé sítě.
Více informací pomůže
Jak Ľubor Lelovits přiznává, při hledání zájemců o franšízové licence často naráží na nepochopení fungování franšízového systému spolupráce u veřejnosti. „Řada lidí nechápe, co to franšízing vlastně je a z tohoto důvodu nechápou, proč by měli někomu za otevření vlastní pobočky platit nějaké poplatky,“ říká Ľubor Lelovits a dodává, že český trh je v tomto z jeho pohledu horší. „Zájemce nejen, že nechce mnohdy platit, ale často je přesvědčený, že bychom mu měli platit my, chceme-li, aby podnikal pod naší značkou,“ dodává Lelovits.
S tímto faktem se často setkávají i odborníci z poradenské společnosti PROFIT system. "Často se nás lidé ptají, proč vstoupit do franšízové sítě a nerozjet raději vlastní byznys. Snažíme se jim tedy vysvětlovat, že výhodou přistoupení k již zavedenému konceptu je zjeména to, že jeho majitelé mají s provozem již zkušenosti, již udělali například i chyby, které tak jejich franšíízant při začátku podnikání nemusí absolvovat. A právě za to se vyplatí zaplatit," vysvětluje Lenka Nováková, Business Development Manager společnosti PROFIT system.
Pro ty, co si chtějí být jistí, co to onen stále populárnější franšízing je, doporučujeme hledat informace na portálu Franchising.cz, například v rubrice ABC Franchisingu. Pro začátek doporučujeme článek Franchising - co to je?.
PŘEČTI ČLÁNKY

Popularita kebabu je v posledních letech ve střední Evropě velká. Grilovaná kuřata zde zase mají tradici. Právě na to sází franšízor Mr. Kebab s novou značkou Pipi Grill.
„V současné nepředvídatelné době bych jako začínající podnikatel dal přednost franšíze před nezávislostí," říká Lubor Lelovits, franšízor Mr. Kebab.
Fastfoodové franšízy jsou v kurzu. Pro mnohé představují šanci na rozjetí byznysu v gastrooboru. Jednou ze značek, které chtějí uspět i u nás, je Mr. Kebab.
„V Česku stále hledáme master-franšízanta, hlásit se však mohou i zájemci o provozování jedné pobočky Mr. Kebab," říká majitel a zakladatel této sítě Ľubor Lelovits.
Na domácím trhu pozice franšízy Mr. Kebab sílí. Podaří se jí uspět i u nás?
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...