Burgery za miliardy

Loňský rok byl pro fastfoodovou síť McDonald´s v Česku ve znamení zvyšování tržeb. Ty se meziročně zvýšily o více než 4,5 procenta na téměř 4,4 miliardy korun. Jedná se o nejvyšší tržby, kterých kdy tento fastfoodový gigant v Česku dosáhl.
V České republice provozuje síť McDonald´s 93 restaurací, ve více než 100 zemích světa pak má dalších 36 tisíc provozoven. „Česko pro společnost představuje stabilní trh. Již několik let po sobě zde roční tržby přesahují částku 4 miliard korun. S více než pěti tisíci zaměstnanci se řadíme k vůbec největším zaměstnavatelům v oblasti gastronomie u nás,“ říká Tomasz Rogacz, generální ředitel McDonald´s ČR s tím, že ve zvyšování počtu zaměstnanců chce firma u nás i nadále pokračovat. Momentálně zde hledá zhruba 300, nejčastěji na plný pracovní poměr.
McDonald´s u nás loni v listopadu spustil první pilotní projekt restaurace se samoobslužnými kiosky. Tu můžeme najít v Praze na Jižní spojce. Druhá v tomto novém konceptu byla otevřena 21. ledna v Praze Štěrboholech. Další budou následovat. McDonald´s ČR chce tímto zákazníkům nabídnout pohodlnější systém objednávek, ale také mít díky novému systému možnost v budoucnu rozšiřovat nabídku jídla. Tento směr se ukázal být úspěšný i v zahraničí.
Celosvětově byl loňský rok pro franšízovou síť McDonald´s ve znamení poklesu tržeb o 7 procent. Jak jsme však již dříve informovali, výsledky posledního kvartálu roku 2015 dávají tušit, že se mu opět začíná u zákazníků dařit. Po čtyřech letech se mu v něm totiž podařilo zvýšit tržby o pět procent.
PŘEČTI ČLÁNKY

Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Franšízing způsobil revoluci v globálním podnikání tím, že umožnil rychlou expanzi s osvědčeným obchodním modelem. Objevte největší franšízové sítě, které formují průmyslová odvětví po celém světě.
McDonald´s jde zákazníkům blíž i do menších měst a rádi by našli nové franšízanty. Čím chtějí aktuálně zákazníky oslovit?
Soutěž každoročně oceňuje úspěšné franšízové koncepty, které splňují Etický kodex franšízingu. Které letos uspěly?
V roce 2023 u nás otevřel jeden ze světově nejznámějších franšízových řetězců fast foodu šest nových restaurací. Jaké mají další byznysové plány?
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Franchisové systémy je možno rozdělit podle různých kriterií, mimo jiné druhu know-how, druhu hospodářské činnosti či způsobu organizace systému.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...