Výše investice do franšízové provozovny, včetně licenčního poplatku, se pohybuje od 2,5 do 5 milionů korun. Konečná částka samozřejmě souvisí s velikostí pobočky.
pondělí
29.02.2016
Loni otevřela síť restaurací Poe-Poe první franšízovou pobočku. Letos by měly zahájit provoz čtyři další.
 

Zároveň se tomuto poměrně novému franšízovému řetězci v průběhu loňského roku podařilo otevřít i další vlastní provozovny v Brně. Z jihomoravské metropole by v průběhu následujících 12 měsíců značka ráda vyrazila i do našeho hlavního města. Již dnes zde pracuje na otevření franšízové pobočky. Nejen Praha však síť Poe-Poe láká. Se svým konceptem chce proniknout i do dalších měst. Franšízy by letos ráda „rozjela“ i v Opavě, Ostravě a Prostějově.

Boje s konkurencí se Poe-Poe nebojí. Tedy alespoň podle Martina Kováříka, spolumajitele společnosti Industriale food, která za konceptem stojí. Doposud totiž dle jeho vyjádření na našem trhu nenašli žádný podoobný systém, který by filozofii a strategii Poe-Poe konkuroval. „Jen pro představu, celou pizzu o průměru 30 centimetrů prodáváme za 56 korun. Všechny produkty, které mají naše restaurace v nabídce, jsou připravované z kvalitních a čerstvých surovin přímo před zákazníkem. Při pečení oné zmíněné pizzy používáme takovou technologii, díky níž jsme minimalizovali lidský faktor. To nám umožňuje zaručit stálou kvalitu našich produktů a zároveň nízkou cenu,“ vysvětluje Martin Kovářík.

Právě tato „výhoda“ může stát i za zájmem o franšízové licence, které společnost Industrial food eviduje. Musí se však vypořádat s jedním „problémem“. „Náš rozvoj v současné době brzdí akorát malá nabídka kvalitních obchodních prostor na velmi frekventovaných místech, které jsou vhodné pro náš koncept,“ říká Martin Kovářík.


Ing. Barbora Štanglová
Redaktorka

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

1 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015