Franšíza vysokých obrátek

Nízké ceny a vysoký obrat, tak by se dala charakterizovat franšíza Poe-Poe. Koncept staví na prodeji produktů vlastní výroby za pomoci nejmodernější fastfoodové technologie, která minimalizuje ruční práci zaměstnanců a tím zaručuje stálou kvalitu produktů, které nejsou závislé na lidském faktoru.
Originalita konceptu spočívá podle spolumajitele firmy Martina Kováříka v tom, že prodává kvalitní produkty za velmi nízké ceny v pěkném, čistém a moderním prostředí, přičemž se příprava produktů odehrává přímo před zraky zákazníků. Hlavní atraktivitu pro potenciální franšízanty vidí Martin Kovářík v tom, že je koncept založený na velkém obratu a nízkých cenách. „V našich pobočkách zakoupíte celou čerstvou pizzu v průměru 30 cm za 56 korun, hranolky 200 g za 19 korun nebo lasagne 350 g za 59 korun,“ vysvětluje zákaznickou strategii Martin Kovářík. Návratnost investice se přitom podle něj pohybuje v rozmezí 2 až 3 let.
Velký zájem o franšízu Poe-Poe registruje vedení firmy od otevření vlajkové pobočky v Brně, která podle spolumajitele firmy prokázala životaschopnost konceptu. Brněnskému obchodu se totiž daří uspět mezi velkou konkurencí renomovaných světových značek jako McDonald´s, KFC, Stabucks nebo Subway. „Své zákazníky jsme si velmi rychle našli a stali se oblíbeným místem v Brně,“ říká Martin Kovářík s tím, že jediným faktorem, který brzdí rozvoj konceptu je malá nabídka kvalitních prostor. Obchody totiž vyžadují dobré umístění na velmi frekventovaných místech.
Aktuálně má koncept 4 prodejní místa, přičemž první franšízová pobočka se nachází ve Zlíně. V horizontu jednoho měsíce se ale připravuje otevření nové franšízy v Hodoníně a v přípravě je i nový obchod v Opavě. „Plánujeme však otevírat pobočky i na Slovensku a v Chorvatsku,“ uzavírá vyhlídkami na zahraniční expanzi Martin Kovářík.
PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízový fastfood chce svůj koncept cenově dostupného jídla rozšířit i mimo Moravu. Co mohou novým franšízantům nabídnout?
Bistra Poe-Poe se pomalu, ale jistě vracejí na předcovidová čísla. Cílem franšízora je další expanze, zaměřit se chce zejména na oblast Čech.
Jednání s potenciálními franšízanty pokračují, nové pobočky Poe Poe by na sebe neměly nechat dlouho čekat.
ČAF představila držitele cen soutěže Franchisa roku za rok 2019. První příčku a cenu veřejnosti získal koncept CrossCafe. Další obsadily franšízy Poe-Poe a Partners Market.
Vládní opatření donutila franšízu Poe Poe přerušit provoz všech poboček. Dnes se již vše pomalu vrací do normálu.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...