Zaměstnanec franšízantem

Fastfoodový gigant McDonald´s pokračuje v budování své franšízové sítě. Po dvaceti letech zaměstnání u společnosti se v pořadí devatenáctým franšízantem v Česku stává Petr Zlínský, který sám několik let řídil rozvoj franšíz v Česku a na Slovensku. Nyní bude od 10. listopadu 2016 sám provozovat nově otevřenou restauraci v obchodním centru Aupark v Hradci Králové. Z celkového počtu 93 je nyní v Česku 73 restaurací řízeno franšízanty.
Poskytnutím franšízové licence českému podnikateli tak nadnárodní firma pokračuje v trendu podpory místních podnikatelů. „Předávání našich restaurací do rukou franšízantů znamená velmi dobrý směr rozvoje naší společnosti,“ říká Tomáš Rogacz, generální ředitel společnosti McDonald´s ČR s tím, že z nastaveného kurzu mohou profitovat jak zákazníci, tak zaměstnanci, kteří rodinné zázemí všeobecně oceňují.
Čeští franšízanti jsou podle centrály McDonald´s stabilními partnery, což dokládá předání dvou restaurací do rukou druhé generace v rámci rodiny. Průměrně na jednoho stávajícího franšízanta v Česku připadají více než tři restaurace. „Rozhodně se tohoto trendu neobáváme, protože s předáváním restaurací do rukou franšízantů máme dobré zkušenosti. Kandidát na franšízu musí projít tvrdým školením a ne každému se podaří licenci získat. Musí totiž prokázat vysoké manažerské schopnosti. Franšízu tak získají jen ti nejlepší,“ komentuje pro portál Franchising.cz podmínky spolupráce mluvčí McDonald´s Zuzana Svobodová.
PŘEČTI ČLÁNKY

Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Franšízing způsobil revoluci v globálním podnikání tím, že umožnil rychlou expanzi s osvědčeným obchodním modelem. Objevte největší franšízové sítě, které formují průmyslová odvětví po celém světě.
McDonald´s jde zákazníkům blíž i do menších měst a rádi by našli nové franšízanty. Čím chtějí aktuálně zákazníky oslovit?
Soutěž každoročně oceňuje úspěšné franšízové koncepty, které splňují Etický kodex franšízingu. Které letos uspěly?
V roce 2023 u nás otevřel jeden ze světově nejznámějších franšízových řetězců fast foodu šest nových restaurací. Jaké mají další byznysové plány?
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Franchisové systémy je možno rozdělit podle různých kriterií, mimo jiné druhu know-how, druhu hospodářské činnosti či způsobu organizace systému.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...