Cukr i sůl, chutí plný stůl

Kvalitní jídlo za dostupnou cenu, sladké i slané pokrmy, moderní vzhled a vybavení restaturací, čisté a příjemné prostředí. Tak lze v kostce charakterizovat český koncept Poe-Poe, který podle svých autorů generuje vysoké zisky a zajišťuje velký zájem z řad zákazníků. Vznikl na základě zkušeností z Itálie a USA. Po více než roce od otevření první restaurace Poe-Poe v Brně majitelé tvrdí, že strategie "kvalita za rozumnou cenu" se jim v gastronomii vyplácí. Počet zákazníků se oproti loňsku zvýšil o 20%.
"V Praze nyní hledáme silného partnera jak finančně, tak manažersky," říká spolumajitel vlastnické firmy Food Industriale Martin Kovářík s tím, že zájemců o další franšízy je mnoho. Problémem je nejčastěji místo, na ta nejlepší se musí podle jeho zkušeností i čekat. Město do 50 tisíc obyvatel je vhodné podle něho pro 1 podnik jejich značky, ve větších městech jich může být i vícero. Pro budoucí partnery a franšízanty nabízí Poe-Poe 4 možnosti spolupráce podle jejich finančních možností. Investice se pohybují mezi 90 a 190 tisíci eur. Očekávaná návratnost je dva až tři roky.
Dodej surovin za nejlevnější ceny na trhu
Licenční poplatek činí 600 000 Kč bez DPH. Za poskytnutí poradenství a zaštítění značkou Poe-Poe platí partneři v síti poté již pouze fixní poplatek, který je nezávislý na prodeji a obratu restaurací. Nejde tedy o procenta z tržby. Franšízanti mají kromě jiného poté například zaručený nákup a dodej surovin za nejlevnější ceny na trhu - dodavatelé jsou ve společnosti Food Industriale vázáni smlouvou.
Noví franšízanti procházejí po udělení licence intenzivním dvouměsíčním výcvikem. Během této doby ústředna pracuje na organizování a zařizování příslušné prodejny, která bývá upravovaná "na klíč". Díky různým formám spolupráce bude od letoška možné otevřít si pobočku Poe-Poe i na menším městě. Majitelé licence doporučují minimálně obec s 20 tisíci obyvateli. "V každém případě ale musí být restaurace umístěna v městském provozu tak, aby kolem ní denně procházely davy lidí," dodal Kovářík.
PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízový fastfood chce svůj koncept cenově dostupného jídla rozšířit i mimo Moravu. Co mohou novým franšízantům nabídnout?
Bistra Poe-Poe se pomalu, ale jistě vracejí na předcovidová čísla. Cílem franšízora je další expanze, zaměřit se chce zejména na oblast Čech.
Jednání s potenciálními franšízanty pokračují, nové pobočky Poe Poe by na sebe neměly nechat dlouho čekat.
ČAF představila držitele cen soutěže Franchisa roku za rok 2019. První příčku a cenu veřejnosti získal koncept CrossCafe. Další obsadily franšízy Poe-Poe a Partners Market.
Vládní opatření donutila franšízu Poe Poe přerušit provoz všech poboček. Dnes se již vše pomalu vrací do normálu.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...