Vláčkem z Brna do Chicaga

"V Česku nyní máme stop stav. Nejlépe si vede z českých poboček ta první v Praze, což nás vedlo k rozhodnutí zůstat exkluzivním podnikem a zaměřit se na velká města. Expandujeme nyní do zahraničí, kde stejně tak preferujeme větší provozovny, první americká by měla mít v Chicagu prostor pro až 700 lidí," říká majitel a autor konceptu restaurací Výtopna Petr Fridrich, který svůj první podnik otevřel v Brně. Jeho unikátní franšízový projekt nabízí jedinečnou nápojovou obsluhu pomocí modelů vláčků. Po kolejích nápoje doputují vždy ke správnému stolu a bez zpoždění.
Patentem chráněné vzory a nápady zaručují klientům i budoucím provozovatelům Výtopen trvalou exkluzivitu a jedinečnost zážitků při návštěvě restaurace. Miniaturní krajiny protkané kolejnicemi, do nichž se hosté mohou usadit a strávit v nich nerušeně i celý večer, nalákaly za šest let existence již na 6 milionů hostů Výtopen v Česku. Netradiční řešení servírování nápojů hostům firmě přineslo v roce 2014 titul nejoblíbenější podnik v tuzemsku po vítězství v anketě Restaurace roku společnosti Mattoni.
Franšízové restaurace budou Číňané provozovat sami
V Česku nicméně franšízová síť Výtopna letos nové pobočky otevírat nebude. Naopak v Číně by jich mělo vzniknout podle v listopadu podepsané smlouvy celkem 120. V srpnu by měla být otevřena Výtopna v Kantonu na jihu Číny, kde nyní partneři české franšízové společnosti hledají vhodné prostory. Fridrich přiznává, že jednání jsou poměrně náročná i kvůli velké vzdálenosti obou zemí, firma EFEF spol. s r.o proto založila dceřinou společnost, která se o tamní obchod stará. "Technicky je to jasné, protože koupili licenci. Restaurace budou poté čínští partneři již provozovat sami, tudíž půjde o klasickou franšízu," vysvětluje Petr Fridrich.
Ve fázi těsně před podpisem smlouvy jsou podle Fridricha jednání také ve Spojených státech. Během následujících 6 měsíců by se měla Výtopna objevit v Chicagu, následovat by podle plánů mělo dalších 20 - 30 amerických poboček v metropolitních oblastech. Ambiciózní plány měla česká franšíza před dvěma lety také v Rusku, odkud svůj zájem přesunula právě do Číny.
PŘEČTI ČLÁNKY

Food trucky představují nový evropský trend. Rozmach těchto franšíz probíhá i v Česku. Jak je to s investičními náklady a zahájením vlastního podnikání s mobilním občerstvením?
Faency Fries rozšiřuje síť a hledá nové franšízanty. Nabízí dvě varianty podnikání a rychlou návratnost investice.
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Nejčtenější

„Díky propracovanému vzdělávacímu systému dokážeme na podnikání v realitách připravit i franšízanta bez předchozích zkušeností,“ říká Petr Zelenka, ředitel sítě Next Reality.
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
„Nízké náklady a rychlá návratnost dělají z Edukido ideální volbu pro ty, kteří chtějí podnikat a zároveň podpořit rozvoj dětí,“ říká provozní ředitel Bartłomiej Misztal.
Přinášíme aktuální žebříček nejúspěšnějších globálních franšízových značek. V TOP 10 nechybí franšízy známé z tuzemského trhu. Nejsilnějším sektorem zůstává gastro.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...