Roztomilý, zábavný, trendy

Kioda znamená roztomilý. Značka má prezentovat názor, že dokonalost se skrývá v jednoduchosti. Korejská franšízová síť vyniká na trhu unikátním designem původních interiérových doplňků, hraček či dárků všeho druhu. V Asii populární koncept se nyní chystá expandovat i do Evropy - včetně České republiky.
Pátek
27.04.2018
Koncept obchodů s designovými interiérovými doplňky Kioda nabízí to nejlepší z korejského online maloobchodu. Franšízanty hledá i v ČR.
 

Kioda byla prvním korejským interiérovým návrhářským a designovým řetězcem v Malajsii, který se brzy stal dynamicky rostoucí maloobchodní sítí. Značka vznikla v roce 2015 a za pouhé dva roky rozšířila svoji síť na 38 prodejen na tuzemském trhu, dalších 10 jich stihla otevřít na mezinárodních trzích. Dnes provozuje desítku vlastních provozoven a několik set franšízových poboček ve 13 asijských zemích, např. v Koreji, Vietnamu, Malajsii, Číně, Nepálu, Indii, Indonésii a na Filipínách. Design a atmosféra obchodů samotných odkazují na populární asijskou kulturu.

Nyní se populární asijská franšízová síť rozhodla expandovat do evropských zemí. "Naše společnost je založená na přesvědčení, že kupující reagují pozitivně na maloobchodní zkušenost, která kombinuje přesvědčivý koncept a kvalitní a cenově dostupné produkty, “ vysvětluje zástupce společnosti pro Evropu Jason Tay. "A naše zboží takové je. Věříme, že jednoduchost, barevnost a originalita jsou základem dokonalosti a tudíž i spokojenosti našich zákazníků,“ dodává. Sortiment Kioda je založený na spolupráci s designéry, kteří navrhují původní dárky a potřeby pro domácnost od elektroniky po kosmetiku či sportovní potřeby. Vyrábí se u autorizovaných výrobců v Koreji a Číně.

Nabídka, která odpovídá požadavkům trhu

"Náš maloobchodní koncept je čistý a jasný, snažili jsme vytvořit značku, která pomáhá zákazníkům nejen v identifikaci našich produktů, ale odráží také jejich zkušenosti a kulturní prostředí. Díky tomu hodnota naší společnosti poroste i do budoucna," tvrdí Jason Tay. Sortiment obchodů se neustále obnovuje a zboží tak odpovídá i nejnovějším módním trendům a poptávce na trhu. Čtyřikrát do roka Kioda na trh vyšle dalších 100 nových výrobků, díky čemuž je nabídka v obchodech neustále "neokoukaná" a vždy vychází z aktuální situace na trhu v každé kategorii produktů.

Od svých franšízantů vyžaduje Kioda angažovanost, vášeň pro podnikání, finanční stabilitu, podnikatelský plán a schopnost rychle rozhodovat. Náklady na investice jsou nižší než náklady na otevření vlastního obchodu. Průběžný franšízový poplatek závisí na výši obratu a tvoří 3 %. Celková investice do zahájení podnikání (s výjimkou nákladů na pronájem a úpravu prostor) činí od 150 - 280 000 amerických dolarů. Zahrnuje jednorázové licenční poplatky, veškeré projektové práce, vybavení prodejny, školení, související náklady a první zásoby. Průměrná marže produktů pro franšízanty je mezi 45 - 55 %.