Franšíza s Amerikou za zády
Tradiční značkou, která usiluje o proniknutí na tuzemský trh, je populární pizzerie Grimaldi´s, a jejíž vznik sahá do roku 1930. Pro koncept této pizzerie je charakteristické rodinné neformální prostředí a používání nejčerstvějších ingrediencí. V domovském New Yorku, kde tento typ pizzerie vznikl, patří Grimaldi´s k nejnavštěvovanějším restauracím i přesto, že podnik nepřijímá rezervace a běžně se tak před vchodem do restaurace tvoří dlouhé fronty.
Používáním čerstvých ingrediencí však tajemství úspěchu pizzerie zdaleka nekončí. Klíčové jsou ještě další ingredience, jako například ručně vyráběná mozzarella, tajná receptura na pizza omáčku nebo po domácku hnětené těsto a originální způsob pečení v ručně vyráběné cihlové peci. Zvláštností pizzerie jsou chemicky prováděné analýzy vody, aby její přesné složení zajistilo stejnou chuť v pizzeriích po celém světě.
Podmínky pro získání exkluzivní licence pro rozvoj na území České republiky je schopnost franšízanta zajistit vhodné nemovitosti a dokonalá znalost lokálního trhu. Kvůli převodu systémů by měl budoucí provozovatel disponovat i dostatečně kvalifikovaným personálem a měl by mít rovněž přístup k dodavatelským řetězcům. Nabídka společnosti Edwards Global Services (EGS), která pizzerii zastupuje ve střední Evropě, platí nejen pro provozovatele gastronomických podniků, ale i pro firmy z oblasti realit, developerských společností nebo vývojářů a provozovatelů nákupních center a maloobchodů.
Pokud partner licenci získá, bude jako area-developer manager zodpovědný za rozvoj sítě na celém trhu. „Počáteční kapitál na získání licence a zahájení provozu minimálně dvou pizzerií se pohybuje v rozmezí 1,5 – 3 miliony dolarů. Za vynaloženou částku získá obchodní partner dlouhodobě budované know-how a podporu zkušeného týmu, který mnoho let úspěšně působí v oblasti gastronomie,“ uzavírá William Edwards, ředitel společnosti EGS.

Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Franšíza s pracovními oděvy je na trhu už více jak 5 let. Petra Tománková, manažerka pro rozvoj, přibližuje, pro jaké podnikatele je koncept vhodný.
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Dánská značka City Calendar míří na český trh a hledá partnery pro expanzi. Zaměřuje se na tvorbu, výrobu a distribuci originálních lokálních adventních kalendářů s vouchery.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...