Franšíza s Amerikou za zády
Tradiční značkou, která usiluje o proniknutí na tuzemský trh, je populární pizzerie Grimaldi´s, a jejíž vznik sahá do roku 1930. Pro koncept této pizzerie je charakteristické rodinné neformální prostředí a používání nejčerstvějších ingrediencí. V domovském New Yorku, kde tento typ pizzerie vznikl, patří Grimaldi´s k nejnavštěvovanějším restauracím i přesto, že podnik nepřijímá rezervace a běžně se tak před vchodem do restaurace tvoří dlouhé fronty.
Používáním čerstvých ingrediencí však tajemství úspěchu pizzerie zdaleka nekončí. Klíčové jsou ještě další ingredience, jako například ručně vyráběná mozzarella, tajná receptura na pizza omáčku nebo po domácku hnětené těsto a originální způsob pečení v ručně vyráběné cihlové peci. Zvláštností pizzerie jsou chemicky prováděné analýzy vody, aby její přesné složení zajistilo stejnou chuť v pizzeriích po celém světě.
Podmínky pro získání exkluzivní licence pro rozvoj na území České republiky je schopnost franšízanta zajistit vhodné nemovitosti a dokonalá znalost lokálního trhu. Kvůli převodu systémů by měl budoucí provozovatel disponovat i dostatečně kvalifikovaným personálem a měl by mít rovněž přístup k dodavatelským řetězcům. Nabídka společnosti Edwards Global Services (EGS), která pizzerii zastupuje ve střední Evropě, platí nejen pro provozovatele gastronomických podniků, ale i pro firmy z oblasti realit, developerských společností nebo vývojářů a provozovatelů nákupních center a maloobchodů.
Pokud partner licenci získá, bude jako area-developer manager zodpovědný za rozvoj sítě na celém trhu. „Počáteční kapitál na získání licence a zahájení provozu minimálně dvou pizzerií se pohybuje v rozmezí 1,5 – 3 miliony dolarů. Za vynaloženou částku získá obchodní partner dlouhodobě budované know-how a podporu zkušeného týmu, který mnoho let úspěšně působí v oblasti gastronomie,“ uzavírá William Edwards, ředitel společnosti EGS.

Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Evropská síť provozoven zdravé varianty fast foodu Fruitisimo vznikla v České republice. Jejich růstu pomáhá i vzájemné sdílení zkušeností jednotlivých franšízantů.
Na Českém trhu se objevila nová ukrajinská franšíza se zajímavým konceptem fast foodu. Co může nabídnout v silně konkurenčním prostředí gastronomie?
Franšízant Honza Stopek vede dvě úspěšné pobočky s pizzou Vosíme. Na počátku stála debata u piva na téma vlastní podnikání.
Franšíza Trdlokafe s oblíbenou kombinací trdelníku a výběrové kávy roste v mezinárodním měřítku i v rámci České republiky. Koncept přilákal i investory z Venture Clubu.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Franchisové systémy je možno rozdělit podle různých kriterií, mimo jiné druhu know-how, druhu hospodářské činnosti či způsobu organizace systému.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...