Francouzský gigant míří do Česka

Z Francie do celého světa / První cesty značky Délifrance za hranice Francie vedly do Asie a na Blízký východ – do Šanghaje a Dubaje. Druhá fáze rozvoje se zaměřila na střední a východní Evropu, včetně Ruska a Ukrajiny. Další zájmovou oblastí je Afrika, zejména Egypt, Maroko a JAR, země s významným evropským vlivem i kupní silou.
pondělí
20.08.2018
Na český trh chce vstoupit pekárenský řetězec Délifrance. Jejich francouzské delikatesy jsou k mání v pobočkách po celém světě.
 

Délifrance Franchise International není mezi světovými franšízami rozhodně žádným nováčkem. Tento pekárenský a kavárenský řetězec existuje na trhu od roku 1983, nicméně jeho mateřská základna – firma Grands Moulins de Paris – byla založena již v roce 1919, kdy byla jedním z největších producentů mouky ve světě. Mouku pro Délifrance dodává dodnes. Peče se z ní v cca 400 pobočkách po celém světě. Na český trh plánuje vstoupit prostřednictvím master-franšízanta.

V každé zemi restaurace jemně obohatí nabídku dle tamních zvyklostí a chutí. Na úpravě sortimentu spolupracuje s prvotřídními michelinskými kuchaři. Zároveň ale hlavní nabídka zůstává všude na světě totožná a klade si za cíl přinést zákazníkovi ochutnat pravé francouzské speciality vyrobené tradičními technikami a z autentických surovin. Na menu naleznete klasické francouzské sladké i slané pečivo, dezerty, obložené sendviče i charakteristická teplá jídla.

Řetězec zamýšlí přivézt do Česka jednak tzv. bakery restaurants, kde bude k dispozici větší nabídka a servírovat se bude v čase od snídaní až po večeře. Dále pak i menší kavárničky pouze se stěžejní nabídkou uzpůsobenou konceptu “to go”. 

Francouzskou gastronomii mají obecně Češi v oblibě. Mezi nejznámější úspěšné francouzské značky patří např. síť pekařství Paul, která vstoupila na český trh v roce 2008 otevřením své první prodejny v pražském obchodním centru Flóra. Dnes jich je v provozu 17 a všechny provozuje česká pobočka Lagardere Travel Retail. Historie značky sahá do roku 1889.


Chuť a um nejlepších kuchařů / Delifrance si zakládá na spolupráci s prvotřídními odborníky jako je michelinský šéfkuchař Michel Roth. Ke klasické nabídce patří francouzské pečivo, cukrárenské výrobky, ale také sendviče, burgery nebo polévky.
Ing. Barbora Štanglová
Redaktorka

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

1 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015