Žádná pasivita / Direct Method for English je u klientů oblíbená díky svým specifikám a odlišnosti od klasické výuky jazyků, jak ji známe ze školy. DME sází na dynamické hodiny, nadšené lektory a spousta mluvení.
pondělí
04.03.2019
Licence Direct Method for English umožňuje franšízantům vzdělávat klienty díky specifické metodě. Jejími držiteli se mohou stát sami lektoři i majitelé jazykových škol.
 

Vzhledem k tomu, že licence Direct Method for English (DME) ve své podstatě představuje produkt, nemá poskytovatel na své franšízanty tak striktní požadavky, jako je tomu u franšízových konceptů jiných značek a zejména v jiných oborech. Ve vedení a řízení svého podnikání tak mají poměrně velkou volnost. „Naši franšízanti od nás získají doporučení, co funguje, co ne, na čem mohou stavět svou konkurenční výhodu. Svou firmu si však mohou vést sami podle vlastního uvážení. To, co je pro nás zásadní je, aby dodržovali principy metody, metodiku výuky, způsob vedení hodin a vysoký standard pro kvalitu lektorů,“ vysvětluje Adela Masaryková ze společnosti Empire CZ, která za tímto konceptem stojí.

Na nedostatek studentů si DME nemůže stěžovat. Proto by vedení sítě stálo o to, aby se díky franšízantům tato metoda rozšířila do dalších oblastí. Od pražských klientů totiž eviduje zájem o zabezpečení výuky pro jejich regionální pobočky. A to představuje zajímavé možnosti spolupráce jak pro držitele, tak pro poskytovatele licence. Franšízant prostřednictvím franšízora získá klienty a vedení Empire CZ má jistotu, že výuka probíhá podle všech standardů DME. V současnosti se podnikatelská příležitost pro franšízové partnery nabízí například v Českých Budějovicích nebo Karlových Varech.

Jednorázový poplatek, se kterým zájemce o podnikání s licencí DM musí počítat, činí 15 až 20 tisíc korun a je určen na vstupní školení. Roční licenční poplatek se pak pohybuje od 10 do 40 tisíc korun podle regionu působení. Co se týče vlastností, které poskytovatel franšízy od svých budoucích franšízantů očekává, jde zejména o obchodní drive, chuť podnikat právě v oblasti vzdělávání, vysoká úroveň jazyka, která lektor učí, pedagogické nadání a samozřejmě nadšení pro DME. 


Materiály zajištěny / Velkou roli při výuce metodou Direct Method for English hrají exkluzivně vytvořené učebnice, k nimž franšízant po zahájení spolupráce získá přístup. Koupit je mimo licenční systém není možné.