Za 12 měsíců zpět / S návratností investice může franšízant počítat zhruba v horizontu roku, roku a půl, jak uvádí poskytovatel licence Solodoor. Doba návratnosti souvisí mimo jiné také s místem, kde franšízant svou pobočku provozuje. Ve větších městech, ve kterých je předpoklad dosahování vyššího obratu, je to u té spodní hranice.
Středa
26.06.2019
Rozšiřování franšízové sítě Solodoor pokračuje. Poskytovatel licence může franšízantům pomoci s financováním investice.
 

Na začátku letošního roku avizovala společnost Solodoor plán rychlejšího růstu její franšízové sítě. A zdá se, že se aktivně vydala za jejím naplněním. Za poslední dva měsíce se podařilo otevřít dvě nové franšízové pobočky, a to jak v Česku, tak i na Slovensku. Nové prodejny tak zákazníci najdou v Ostravě a Námestovu. Před otevřením je prodejní místo v Olomouci.

A tím expanze nekončí. „Momentálně pracujeme s dalšími potenciálními franšízanty na obou zmíněných trzích. Konkrétně se jedná o lokality v Hradci Králové, Praze, Českých Budějovicích, Žďáru nad Sázavou, Banské Bystrici, Košicích a Trenčíně,“ prozrazuje Stanislav Malohlava, ředitel společnosti Solodoor Centrum. Ten již dříve prozradil, že dlouhodobým cílem je mít v České republice 15 až 20 poboček a na Slovensku 8 až 10.

Investice do otevření pobočky Solodoor začíná cca na 0,5 milionu korun. Dalších 200 tisíc pak stojí franšízová licence. Nejčastěji franšízanti rozjezd svého podnikání pod hlavičkou Solodoor financují z vlastních zdrojů. Nicméně poskytovatel licence má připraveny a vyjednány podmínky pro startovní úvěr od banky, kterým se tyto počáteční náklady mohou částečně pokrýt. Smlouvu s franšízanty uzavírá Solodoor na minimálně 5 let.

Rozjezd pobočky Solodoor od podepsání franšízové smlouvy je pro franšízanta poměrně rychlý. Jak Stanislav Malohlava říká, standardně je to v horizontu dvou až tří měsíců. Samozřejmě vše závisí na připravenosti budoucího partnera a také prostoru prodejny. Během této doby získá nový franšízant nezbytná školení, která kladou důraz zejména na získání prodejních dovedností a zkušeností s prodejem dveří, práce s objednávkovým systémem a znalosti sortimentu.


Zvuk české značky / "Solodoor má v Česku dlouholetou tradici a dobré jméno spojené s kvalitou, tradicí a českým fortelem. Také to jsou faktory, které řadu lidí lákají k podnikání v rámci této franšízové sítě," dodává Stanislav Malohlava.