Franšízy i v menších městech

Podklady pro výuku / Velkou roli při výuce metodou Direct Method for English hrají exkluzivně vytvořené učebnice, k nimž franšízant po zahájení spolupráce získá přístup. Koupit je mimo licenční systém není možné.
pondělí
23.09.2019
Ročně 2 až 3 noví franšízoví partneři. Takovými výsledky se může pochlubit vzdělávací koncept Direct Method for English.
 

S nabídkou franšízových licencí oslovuje vedení sítě nejčastěji již existující školy v regionech, ve kterých doposud nemá tento franšízový koncept zastoupení. Další skupinu potenciálních franšízantů pak tvoří lektoři-živnostníci, kteří již mají s výukou angličtiny nějaké zkušenosti a dospěli k názoru, že by se chtěli postavit na vlastní nohy a rozjet své podnikání se silným partnerem v zádech, který jim poskytne know-how, a tím jim ulehčí rozjezd svého byznysu.

Také díky nim se daří síti růst tak, jak jsme již zmiňovali. Momentálně na českém trhu působí 21 franšízových partnerů, kteří pro výuku svých studentů používají speciálně vytvořenou metodikou Direct Method for English. A nenajdeme je jen ve velkých českých a moravských městech. „Metoda se postupně rozšiřuje i do menších měst, tento rok ku příkladu Prachatice, Vimperk a Rychnov pod Kněžnou,“ prozrazuje Branislav Peľák, Branch Manager společnosti Empire CZ, která za konceptem Direct Method for English stojí.

To, na čem tento franšízový koncept staví, a to i v případě jednání s potenciálními franšízanty, je již zmiňovaná komplexně propracovaná metodika a také fakt, že partneři sítě se mohou spolehnout na vydavatele, který učební materiály neustále doplňuje a aktualizuje. „Našim partnerům mimo jiné radíme, jak na to, aby se jim podařilo svůj byznys úspěšně rozběhnout i s relativně nízkou počáteční investicí,“ doplňuje Peľák s tím, že partneři na spolupráci oceňují také fakt, že poplatky, které centrále ročně platí je fixní a nezávisí na částce, kterou si vydělají. Určující pro jeho výši je velikost regionu, ve kterém působí. To je motivující zejména pro ty, kteří se neustále snaží o růst svého podnikání.


Investice do vzdělání / Jednorázový poplatek, se kterým zájemce o podnikání s licencí Direct Method musí počítat, činí 15 až 20 tisíc korun a je určen na vstupní školení. Roční licenční poplatek se pak pohybuje od 10 do 40 tisíc korun podle regionu působení.