Pátek
27.09.2019
Franšíza Coders Lab zahájila své první kurzy programování v Rumunsku. Proniknout s nimi chce i do Česka.
 

Uběhlo jen 6 měsíců od podpisu franšízové smlouvy a rumunský držitel licence otevřel první kurzy programování v Bukurešti. Koncem května se dvě skupiny studentů začaly během prezenčních kurzů vzdělávat v oblastech programování v jazyce JavaScript a PHP. Po zhruba měsíci a půl pak byli jejich absolventi připraveni vstoupit do IT průmyslu a ucházet se ve firmách o juniorské vývojářské pozice. „Registrace studentů do kurzů byla ukončena v prvním květnovém týdnu,“ říká Nicoleta Macineanu, která má na starosti akademii Coders Lab v Rumunsku.

„Podařilo se nám to zvládnout tak rychle, protože naši partneři v Polsku byli neuvěřitelně podporující. Poskytli nám cenné poznatky o podnikání a podělili se s námi o své zkušenosti,“ doplňuje. Se stejnou podporou může počítat i exkluzivní franšízový partner v Česku, kterého franšízor aktuálně aktivně hledá. Ten by měl mít na starosti rozvoj sítě Coders Lab napříč celou republikou.

S nedostatkem vývojářů softwaru se nejen v Česku potýká celá řada IT firem. A to právě důvod, proč lze podnikání v této oblasti označit za opravdu perspektivní. Podle vedení sítě se koncept perfektně hodí do společností, jako jsou odborné a jazykové školy, soukromé univerzity, softwarové společnosti, případně i personální agentury. „Jako franšízor nabízíme franšízantům naše zkušenosti a nástroje pro jejich podnikání pod naší značkou, které jsou nezbytné k efektivnímu otevření vlastních kurzů a získání dalšího zdroje příjmů,“ říká Grzegorz Morawski, franšízový manažer společnosti Coders Lab.

Licenční poplatek pro Českou republiku činí 20 tisíc eur, tedy zhruba 0,5 milionu korun. Zhruba stejnou částku pak musí franšízant investovat do rozvoje sítě. Za svou investici získá franšízant exkluzivní právo na založení a rozvoj Coders Lab v celé zemi a těžit tak z ověřeného modelu podnikání s rychlým tokem cash flow. Součástí franšízového balíčku je mimo jiné zaučení lektorů, mentorů, marketingových specialistů a prodejců, konzultantů, odborníků na lidské vztahy.

Franšízor poskytuje také know-how pro založení Career Lab a program pro hledání práce využitelný i pro absolventy kurzů. Nabídku společnosti tvoří v případě bootcampů momentálně 9 kurzů zaměřených na nejrůznější témata a technologie, které se stále rozvíjí. Franšízant v České republice bude moci v rámci spolupráce klientům nabízet stejné zavedené kurzy, jaké jsou k dispozici v dalších zemích, kde značka působí.


Nový byznys jako řešení problému / Podnikatelský koncept Coders Lab, který se specializuje na vzdělávání budoucích IT pracovníků, vznikl před zhruba šesti lety jako reakce na vysokou poptávku po IT specialistech ze strany technologických firem. Stejně jako u nás dnes, jich tehdy byl v Polsku opravdu nedostatek a ani výhled do budoucnosti nebyl zrovna růžový.