Rostoucí prodeje franšízantů

Úspěch ve vlastních rukách / „Licence Solodoor je dobrým základem a v rukou schopného a aktivního franšízanta se stává dlouhodobě ekonomicky zajímavou variantou samostatného podnikání, s podporou silné značky. Také proto jsme velmi rádi vždy, když se mezi zájemci objeví lidé, kteří chtějí na prodejně osobně pracovat a aktivně se podílet na jejím rozvoji,“ říká Stanislav Malohlava, ředitel Solodoor Centrum.
pondělí
13.01.2020
V roce 2019 otevřela franšízová síť Solodoor Centrum 3 nové prodejny. Rozšiřovat své zastoupení v Česku a na Slovensku bude i letos.
 

Jen během prvních tří měsíců v roce by měly zahájit svůj provoz nové franšízové pobočky v Praze, Košicích a Bánské Bystrici. Dynamický rozvoj konceptu by pak měl probíhat v průběhu celého roku. V současné době tak probíhají jednání se zájemci o licence ve Žďáru nad Sázavou, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Trenčíně a Žilině. „Jde nám o to, abychom nalezli takové franšízové partnery, kteří budou disponovat dostatkem kapitálu potřebného ke správnému rozjezdu prodejny,“ říká Stanislav Malohlava, ředitel společnosti Solodoor Centrum.

Investice do franšízové pobočky Solodoor začíná cca na 700 tisících korunách. Otevření prodejny Solodoor od podepsání franšízové smlouvy je pro franšízanta poměrně rychlé. Jak Stanislav Malohlava říká, standardně je to v horizontu dvou až tří měsíců. Samozřejmě vše závisí na připravenosti budoucího partnera a také prostoru prodejny.

Franšízové pobočky, které zahájily svůj provoz v roce 2019, najdou zákazníci v Ostravě, Olomouci a slovenském Námestove. Celkem tak v současnosti v Česku působí 9 prodejen a na sousedním Slovensku dvě. Dobrou zprávou pro všechny potenciální zájemce o franšízové licence je, že za poslední rok zaznamenaly prodejny sítě Solodoor Centrum markantní růst prodejů.

Není to však jen franšízový rozvoj, na čem Solodoor Centrum pracuje. Důležitým faktorem, který ovlivňuje úspěšnost prodejen, je také šíře nabízených produktů. V poslední době síť rozšířila svou nabídku o bezpečnostní dveře značky Next. A tím nekončí. „Díky významné akvizici se zaměřujeme také na doplnění nabídky prodejen o program skleněných dveří a stěn. V tomto ohledu se tak vyrovnáváme konkurenci, která již skleněné dveře svým zákazníkům nabízí,“ doplňuje Stanislav Malohlava.


Plány pro rok 2020 / Během následujících 12 měsíců je cílem Solodoor Centrum nejen otevření dalších franšízových poboček, ale také zkvalitnění systému péče o zákazníky. Nejen zvýšením kvality poskytovaného servisu, ale také rozšířením produktové nabídky tak, aby zákazníci pro své bydlení našli to správné řešení na jednom místě.