Dobře spočítaná franšíza

Výuka kdykoli / Letošní novinkou je rozšíření nabídky zavedením služby Mathnasium@home, která poskytuje matematickou výuku online, osobně v reálném čase prostřednictvím internetu rodičům, kteří nemohou přivést své děti fyzicky do výukového centra.
Středa
27.05.2020
Franšíza Mathnasium chce mít do roku 2025 více jak 2 000 výukových center. Budou mezi nimi i ty v Česku? Značka zde aktuálně hledá master-franšízanta.
 

Ačkoli povinná maturita z matematiky byla u nás v uplynulém měsíci zrušena, stále jde o předmět, který je opravdu důležitý. Ať chceme nebo ne, bez matematiky se v technických oborech, o jejichž absolventy je v současné době na pracovním trhu největší poptávka, neobejdeme. Se zvýšením úrovně výuky tohoto, u mnoha studentů a žáků ne vždy oblíbeného, předmětu chce pomoci původem americký franšízový koncept Mathnasium. Pro Česko tak hledá master-franšízanta.

Jeho úkolem bude zabezpečení budování škol, jež se prostřednictvím speciální metodiky výuky postarají o zlepšování matematického vzdělání českých dětí. K tomu všemu bude mít k dispozici veškeré know-how, které je prověřené mnoha lety fungování. Vždyť první vzdělávací centrum Mathnasium bylo v USA otevřeno již před 18 lety. Na startu spolupráce školitelé z centrály master-franšízovému partnerovi předvedou, jak může sám provozovat vlastní Learning Center Mathnasium a představí mu nástroje, díky nimž bude moci budovat své podnikání. Školení zahrnuje marketing, vedení generací, vzdělávání, řízení vztahů se zákazníky a také Mathnasium Method. 

Zajímavý zisk na dohled

Investice do master-franšízové licence je vždy vyšší než v případě koupi single licence. Vyšší jsou však také zisky, kterých její držitel dosahuje. Kapitál nutný pro zahájení fungování master-franšízy Mathnasium se pohybuje okolo 600 tisíc dolarů (cca 15 milionů Kč). Tato částka zahrnuje i počáteční franšízový poplatek za nákup master-licence pro celou Českou republiku ve výši 300 tisíc dolarů (cca 7,5 milionu Kč).

Podle ředitele mezinárodního franšízového rozvoje sítě Mathnasium Scotta McDaniela, by rádi našli master-franšízanta zejména mezi investory, kteří mají dovednosti a obchodní znalosti potřebné k vývoji dobře zavedené značky od nuly. Centrála totiž partnerovi kromě komplexní podpory poskytuje i prostor pro zavádění vlastních inovací navržených na základě jeho obchodních znalostí.  Franšízanti Mathnasium pochází z nejrůznějších oborů. Zkušenosti z oblasti vzdělávání nejsou nezbytné. Hlavní rolí master-franšízanta je rozvíjet síť center v České republice, řídit tým, který je provozuje a soustředit se na neustálé posouvání jejich byznysu vpřed.

Podle franšízora je poptávka po doučování matematiky ve světě velmi vysoká a lze předpokládat její další růst. A situace v České republice není výjimkou. Očekává se, že do roku 2022 soukromý doučovací trh celosvětově překročí 100 miliard dolarů.


Plánovaný růst / Od svého vzniku v roce 2012 se Mathnasium stala jednou z nejrychleji rostoucích franšíz na světě s více jak 1 000 pobočkami. Do roku 2025 chce franšízor jejich počet zdvojnásobit. V žebříčku Top 100 franšíz za méně než 150 000 $ se Mathnasium umístilo na 7. místě a je nejvýše hodnocenou vzdělávací franšízou na seznamu Top Low-Cost Franchises.