Můj Obchod hranicemi / V ČR momentálně najdeme téměř 500 prodejen pod značkou Můj Obchod. Úspěch tento projekt slaví i v dalších zemích, kde společnost Metro/Makro působí, například na Slovensku, v Polsku či Chorvatsku.
Pátek
03.07.2020
První pobočka partnerské sítě prodejen Můj obchod v novém kabátu byla otevřena v Praze na Náměstí Míru., následovat by měly další.
 

Nový koncept navazuje již na dřívější spuštění e-shopu pro zákazníky sítě Můj obchod a doplňuje tak modernizaci maloobchodní sítě zaštítěné společností Makro ČR. Tu společnost začala rozvíjet v roce 2012. Aktuálně je součástí aliance Můj obchod téměř 500 prodejen z celé České republiky.

Partnerský projekt Můj obchod již osm let pomáhá majitelům menších prodejen komplexním balíčkem služeb a podpory. Aktuálně jsme se kromě spuštění e-shopu rozhodli oživit především vizuální identitu tohoto projektu. Zmodernizovanou podobu obchodů testujeme v prodejně na náměstí Míru v Praze, a pokud bude tento koncept úspěšný, postupně jej plánujeme rozšířit,“ komentuje Miroslav Pácl, ředitel franšízové sítě. Podle dostupných informací chce společnost zmodernizovat do dvou let až polovinu stávající sítě.

V rámci úprav byly zavedeny i zákaznicky atraktivní inovace jako třeba dopékání pečiva, možnost koupit si kávu s sebou nebo třeba e-shop, přes který si mohou zákazníci potraviny objednat a následně vyzvednout již připravené na pobočce. Cílem společnosti je tak dostat prodejny tohoto brandu blíže zákazníkům. Díky modernizaci mají prodejny pod značkou Můj Obchod také širší výběr zboží a komplexnější sortiment.


Blíž k zákazníkům / Na začátku června rozšířily pobočky Můj Obchod své služby o e-shop, kdy si zákazníci mohou online objednat nákup a následně si ho vyzvednout. V budoucnu by se mohla služba rozšířit o možnosti online plateb, donášku či rozvoz.