Kvalitní tým jako základ / Vzhledem k rostoucímu přílivu zákazníků na prodejnách Traficon hledá centrála stále nové kolegy a klade veliký důraz na nábor kvalitních uchazečů. To platí i pro výběr franšízových partnerů, kteří jsou zodpovědní za provoz obchodů.
pondělí
31.08.2020
Síť prodejen tabáku a tisku Traficon chce letos otevřít 10 prodejen v novém designu. Renovací projdou i straší pobočky provozované na bázi franšízy.
 

Během letošních letních měsíců pracovalo vedení značky Traficon na otevření hned několika obchodů, a to v Hradci Králové, Chocni, Unhošti a Příbrami. „Od začátku roku 2020 jsme otevřeli již 7 nových prodejen. Rádi bychom se dále rozvíjeli i do dalších měst, ve kterých doposud naše zastoupení nemáme,“ říká Tereza Hajleková ze společnosti Traficon Tobacco Retail, která za konceptem stojí.  

Cílem poskytovatele licence Traficon je pro pobočky najít spolehlivé franšízové partnery, kteří se aktivně zapojí do jejich řízení. Uchazeč o spolupráci by měl mít živnostenský list, protože pobočku bude provozovat jako samostatný podnikatelský subjekt, dále musí být trestně bezúhonný a vlastnit koncesi na alkohol. Jeho úkolem bude zejména zabezpečení chodu provozovny, a to jak osobně, tak i svými zaměstnanci. Samozřejmostí pak je nutnost dodržování pravidel nastavených v celé síti.

Výhodou toho, být součástí franšízové sítě, je i možnost sdílet zkušenosti s ostatními franšízanty. To svým partnerům umožňuje i koncept Traficon. „Pro naše franšízanty připravujeme možnost pravidelných setkávání v jednotlivých regionech. Tohoto setkání se budou účastnit zástupci jednotlivých oddělení a společně s kolegy z jednotlivých poboček budou řešit různé podněty a zpětné vazby z regionů,“ doplňuje Hajleková.

Smlouvu s franšízovými partnery uzavírá Traficon na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 3 měsíce. Na začátku spolupráce musí každý nový provozovatel vložit vratnou kauci ve výši 20 tisíc Kč, v případě pobočky na území hlavního města Prahy činí výše kauce 30 tisíc Kč. Svým partnerům nabízí centrála také možnost provozovat více poboček a tím také zvýšit své příjmy z podnikání.         


Pracovitost a motivace / Zájemci o licenci Traficon by měli mít obchodního ducha a být spolehliví, připravení přijmout zodpovědnost za vedení pobočky a dodržovat standardy konceptu. Značka tak hledá franšízanty, kteří si dokážou dobře zorganizovat pracovní náplň a motivovat svoje zaměstnance.