Ardon se zaměřuje na franšízu

Silný potenciál / „Díky rostoucí síle značky Ardon, našemu postavení na trhu a dobrému jménu, se nám daří šířit povědomí o našem záměru budovat franšízovou síť čím dál více a zájemci přibývají,“ říká Petra Tománková, manažerka pro rozvoj obchodní sítě Ardon.
pondělí
12.10.2020
Franšíza Ardon plánuje během následujících 12 měsíců rozšířit se minimálně o 2 nové prodejny s pracovní módou. Rozvíjet se chce u nás i na Slovensku.
 

V letošním roce se koncept franšízových prodejen s pracovním oblečením a ochrannými pomůckami Ardon rozrostl o jednu novou pobočku, a to v Mladé Boleslavi. V současné době probíhají jednání s dalšími uchazeči o licence. „Podle našeho názoru a průzkumu trhu je zde stále velký prostor pro franšízanty. Myslíme si, že myšlenka franšízingu a budování franšízové sítě je tou správnou cestou do budoucna, tímto směrem teď zaměřujeme naši strategii. Momentálně se v hledání a oslovování budoucích franšízantů zaměřujeme na oblast středních, východních a severních Čech a západního Slovenska,“ prozrazuje Petra Tománková, manažerka pro rozvoj obchodní sítě Ardon.

Investice do otevření obchodu o velikosti okolo 100 m2 pod touto značkou přijde budoucího franšízového partnera na zhruba 300 tisíc Kč, a to včetně nákladů spojených s koupí franšízové licence. Tato částka nezahrnuje nákup či leasing dodávkového automobilu, který by měl mít každý franšízant k dispozici. Zájemce o získání licence musí zajistit prodejní prostory a již zmíněný automobil. Důležitá pro poskytovatele franšízy je jeho lokální znalost prostředí, ve kterém se rozhodl podnikat.

Dopady na každého

Jako všechny firmy v České republice, i franšízová síť Ardon se musela vypořádat s dopady jarních vládních opatření přijatých v souvislosti s bojem proti koronavirové nákaze. Prodejny totiž byly po čas jednoho měsíce zavřené, tudíž došlo i u franšízantů k výpadku příjmů. Dobrou zprávou však pro všechny bylo, že se vedení konceptu podařilo vyjednat nulový nájem pro majitele poboček u pronajímatelů prostor.

Momentálně je situace již v zajetých kolejích a firma jako celek podle Petry Tománkové ovlivněna nebyla, zejména s ohledem na sortiment, který nabízí a do nějž patří i osobní ochranné pomůcky. Prodejny Ardon fungují v normálním režimu a zákazníků, jak se zdá, přibývá. Otázka je, co s trhem opět udělá podzimní vlna epidemie.


Rozvoj i podpora / Cílem vedení společnosti Ardon Safety je do roka otevřít alespoň dvě nové franšízové prodejny. Dále se pak chce soustředit na podporu stávajících franšízových partnerů.