Správný čas pro nový byznys

Místo k pronájmu / Výhodou franšízového konceptu Edukido je fakt, že franšízantům odpadají komplikace spojené s hledáním a úpravou samostatných prostor pro jejich kurzy. Pořádat je totiž mohou například v mateřských školkách a školách, či v jiných vzdělávacích institucích.
pondělí
07.12.2020
Franšízové značky nezastavují svůj rozvoj ani v současné pro podnikání nejisté době a stále aktivně hledají nové franšízanty. Patří k nim i Edukido.
 

Koncept, který se zaměřuje na mimoškolní vzdělávání využitím dětmi milovaných kostek LEGO, chce v České republice najít nejen master-franšízového partnera, který by se postaral o rozvoj sítě na našem trhu, ale i jednotlivé franšízanty. Těm nabízí možnost pořídit si franšízovou licenci a získat tak exkluzivitu pro území od 20 tisíc obyvatel.

Podle Joanny Małek z centrály společnosti Edukido je v současné době pro zájemce o podnikání v oboru vzdělávání ten správný čas dát o sobě franšízorovi vědět. Ačkoli v současné době nemusí tozjezd nového podnikání vypadat jako ten nejlepší nápad, s franšízou je opak pravdou. Právě v krizi se totiž naplno projeví výhody, které podnikání se silným partnerem v zádech. „Neustále pracujeme na vývoji našeho obchodního modelu a na zatraktivnění naší nabídky pro budoucí franšízanty. Pandemie nakonec skončí a mezitím nechceme ztrácet čas. Proto v současné době připravujeme počáteční školení pro nové franšízanty z Polska i ze zahraničí, které se uskuteční mezi 22. a 27. lednem 2021,“ vysvětluje Joanna Małek s tím, že ten správný čas na rozjetí byznysu pod hlavičkou Edukido je právě nyní.

Investice do vzdělání

Zájemci, kteří by si chtěli pořídit individuální licenci, se musí připravit na investici, kterou je třeba do podnikání vložit. Jednu její část tvoří vstupní franšízový poplatek, jehož výše závisí na velikosti území, ve kterém se rozhodl podnikat. Začíná na 850 eurech za lokalitu s cca 20 tisíci obyvateli, za licenci na působení v oblasti se 120 tisíci obyvateli pak franšízant zaplatí 5 000 eur. Nutnou investicí je také zakoupení sad stavebnice LEGO, která je hlavní pomůckou při vzdělávání dětí ve věku 3 až 12 let. Ty franšízanta přijdou na 3 000 eur. Dalším poplatkem, který na něj čeká, je pak poplatek za marketingové materiály ve výši 350 eur.

Ti, kteří mají zájem o master-franšízovou licenci, se musí připravit na investici vyšší. Větší však budou i zisky, kterých bude díky ní dosahovat. Vydělávat bude totiž nejen prostřednictvím vlastních lekcí, ale také na poplatcích od jednotlivých franšízantů. Vstupní poplatek pro master-franšízanta, který mu zaručí exkluzivitu pro celou Českou republiku, činí 25 tisíc eur. Dalších 3 350 eur pak vydá za marketingové materiály a učební LEGO sady. V rámci povinností bude zajišťovat nejen chod svých kurzů, ale také překlad veškerých materiálů z angličtiny nebo polštiny a akvizici jednotlivých franšízantů.

Poskytovatel franšízové licence neurčuje svým franšízantům ceny kurzů, nicméně překládá jim výpočty ukazující návratnost jejich investice. Konečná cena tak odráží nejen náklady spojené s výukou, ale také ceny podobných služeb v regionu.


Nasazení a zkušenosti / „Ideálním kandidátem na franšízu Edukido je osoba s manažerskými dovednostmi a zkušenostmi. Chceme do svého týmu oddanou osobu, která bude chtít dosáhnout vyšších cílů. Vysoký zisk by tak neměl být tím primárním Bylo by dobré, kdyby uchazeč o licenci měl zkušenosti s prací s dětmi, i když to není nutná podmínka. Může to být podnikatel, učitel, člověk, který dříve pracoval v korporaci," upřesňuje Joanna Malek.