Pomoc na startu / Součástí franšízového balíčku, který podpisem smlouvy franšízant získá, je mimo jiné zaučení lektorů, mentorů, marketingových specialistů a prodejců, konzultantů, odborníků na lidské vztahy.
pondělí
25.01.2021
Navzdory pandemii největší IT škola v regionu CEE pokračuje v expanzi. Své programovací kurzy nabídne v Rakousku a Španělsku. Franšízovou licenci nabízí také pro ČR.
 

IT škola Coders Lab začala expandovat do zahraničí v roce 2019, když zahájila svou první franšízu v Rumunsku. Od té doby se nezpomalila. V témže roce se připojila k síti Coders Lab Indonésie, následovaná Rakouskem na konci roku 2020. Rok 2021 již přinesl další nový trh, tentokrát španělský.

Exkluzivním franšízantem Coders Lab ve Španělsku se stala coworkingová kancelář Oxygen Workspace, jejímž cílem je stát se místem pro získávání nových zkušeností a dovedností pro společnosti, nezávislé pracovníky a profesionály. „Stejně jako v mnoha jiných zemích, je i ve Španělsku velká potřeba IT odborníků. Ekonomika se vyvíjí tak rychle, že vidíme nové technologie a jejich využití, které přichází téměř každý měsíc, což vytváří obrovskou poptávku po profesionálech na všech úrovních. Dobří a kreativní odborníci na programování jsou nejdůležitějším zdrojem pro udržení růstu ekonomiky. A my chceme být její součástí,“ říká Jose Antonio Alonso Mayor, zakladatel a generální ředitel společnosti Oxygen Workspace.

Díky spolupráci s mezinárodní vzdělávací skupinou eduPRO GmbH, působící ve 4 zemích Evropské unie, odstartují programovací a testovací kurzy Coders Lab letos na jaře také v Rakousku. „Jsem rád, že můžeme být novým franšízovým partnerem Coders Lab. Ke spojení s polskou IT školou nás přesvědčila vysoká kvalita školicích kurzů, a především jejich praktický charakter a bohatá nabídka,“ říká Reinhard Weidinger, generální ředitel a zakladatel eduPRO Group.

„Vstup na rakouský a španělský trh je milníkem v naší strategii globální expanze. Je pro nás poctou, když nám důvěřují partneři s takovými zkušenostmi a reputací,“ říká Marcin Tchórzewski, generální ředitel a zakladatel IT školy Coders Lab.

Exkluzivní licence pro Českou republiku

Mezinárodní expanze Coders Lab je založena na franšízingu. V tomto modelu spolupráce je franšízant odpovědný za marketing, prodej, organizaci a vedení kurzů. Franšízor na druhé straně zajišťuje kvalitní výukové materiály a propracovanou vzdělávací platformu. Coders Lab poskytuje také vlastní provozní know-how, které franšízantovi usnadňuje vstup a vývoj na trhu softwarových bootcampů. Cena za výhradní právo na rozvoj značky v České republice je 20 tisíc eur a se stejnou částkou musí franšízant počítat na investici do rozvoje sítě. 

„Náš koncept je atraktivní příležitostízejména pro stávající společnosti, které chtějí rozšířit svůj obchodní profil. Kurzy Coders Lab mohou být zajímavým doplňkem nabídky pro všechny druhy společností ve vzdělávacím průmyslu, ale také pro softwarové a náborové společnosti,“ říká Grzegorz Morawski, franšízový manažer Coders Lab.

Polská IT škola Coders Lab pokračuje v náboru franšízantů v zahraničí. Mezi prioritní trhy patří kromě České republiky další země střední a západní Evropy, ale také Asie a Afriky.


V hlavní roli franšízant / Zájemce o licenci Coders Lab nemusí být odborníkem na IT, i když je samozřejmě výhodou, pokud o oboru něco ví. Měl by však mít zkušenosti minimálně ve třech pro franšízora klíčových oblastech. Těmi jsou vzdělávání, marketing a řízení lidí.