Franšíze Solodoor rostou prodeje i pobočková síť

Provoz v lockdownu / I v době uzavření poboček pro koncové zákazníky jsou franšízanti schopní přijímat a vyřizovat objednávky na dálku, stejně jako zajistit montáž a servis.
Středa
21.04.2021
Během prvního čtvrtletí letošního roku zvýšila prodejní síť dveří a zárubní meziročně prodeje o 40 %. Její obrat dosáhl během ledna až března cca 14 milionů Kč.
 

Zajímavostí v tomto ohledu je zejména fakt, že v případě prodejů v prvním kvartálu porovnáváme dvě de facto odlišná období. V prvních třech měsících roku 2020, tedy před 1. vlnou pandemie COVID-19, totiž pro podnikání franšízantů Solodoor neplatila žádná omezení, situace v letošním roce je naprosto odlišná. I přesto zde můžeme pozorovat poměrně výrazný nárůst prodejů. „Potvrzuje se tak, že náš franšízový koncept funguje i v krizi,“ říká Stanislav Malohlava, ředitel společnosti Solodoor Centrum.

K růstu obratu jistě přispělo i rozšíření pobočkové sítě tohoto původem českého franšízového konceptu. Během loňského roku se vedení společnosti podařilo ve spolupráci s franšízanty otevřít 3 nové pobočky. Dvě na Slovensku, v Košicích a Bánské Bystrici, a jednu v našem hlavním městě. V současné době je těsně před dokončením hned 5 poboček. První z nich, ta v Hradci Králové, zahájí provoz v pondělí 26. dubna. Na další se pak mohou těšit zákazníci z Ústí nad Labem, Karlových Varů a slovenské Žiliny. Své třetí prodejny Solodoor Centrum se pak dočká Praha. „Smlouvy s franšízovými partnery, kteří otevřou výše zmíněné pobočky, byly podepsány již v průběhu loňského roku. Situace spojená s pandemií a někde i onemocnění COVID-19 samotné jejich otevření poněkud zbrzdila,“ vysvětluje Stanislav Malohlava.

Podpora v byznysu

Otevřením nových prodejne však další expanzní plány franšízy Solodoor u nás a na Slovensku pro letošek nekončí. „Věříme, že se nám podaří ještě minimálně další 3 pobočky do konce roku otevřít. Intenzivně momentálně jednáme se zájemci o podnikání pod hlavičkou Solodoor Centrum z Českých Budějovic, Liberce a Jihlavy. Příležitost je ale i v dalších atraktivních místech Česka i Slovenska,“ doplňuje Malohlava. To, že je franšízový koncept Solodoor efektivní a funkční, dokazuje podle ředitele společnosti Solodoor Centrum například i fakt, že největší franšízant v síti firma SD Plzeň, prodloužila smlouvu o dalších 5 let.

Výhoda podnikání pod zavedenou značkou se i u tohoto franšízového konceptu naplno ukázala v době pandemie, která rozvoji byznysu příliš nepřeje. Právě v takovém momentě je totiž podpora ze strany franšízora jedním z klíčových benefitů, které dělají franšízové podnikání tak atraktivním. Centrála společnosti Solodoor pomáhala svým franšízantům nejen se zachováním jejich provozuschopnosti, kdy byly jejich pobočky pro maloobchodní zákazníky uzavřeny, ale také například při jednání s nájemci a při žádostech o podporu ze strany státu.

Podle Stanislava Malohlavy, lze do budoucna očekávat ochlazení ekonomiky a změnu zákaznického chování. Na prodeje sítě Solodoor Centrum by to však výrazný vliv mít nemělo, síť a její prodeje by měly nadále růst. Stále více lidí si totiž již v současnosti hledá cestu za kvalitními výrobky, službami odborníků a také kompletním servisem.


Expanze na dvou trzích / V současné době má franšíza Solodoor Centrum na českém a slovenském trhu celkem 16 poboček, jejich počet se bude v následujících týdnech zvyšovat.