Vzdělávání pro budoucnost

Zábavou k vědění / V kurzech Young Engineers se studenti spíše než opakováním a memorováním vzdělávají aktivním zapojením do vzdělávacího procesu. Jsou povzbuzováni k vynalézavosti, kreativitě a iniciativě.
Pátek
14.05.2021
Franšízový koncept Young Engineers se zaměřuje na mimoškolní vzdělávání dětí v perspektivních oborech. Uznání má i z prestižního Harvardu. Kdo se může ucházet o licenci?
 

Technologie se v současné době neustále mění a rodiče si více než kdy dříve uvědomují rostoucí význam vzdělávání v oblasti vědy, techniky, strojírenství a matematiky (STEM - Science, Technology, Engineering and Mathematics). A právě na tyto obory se se svou výukou specializuje americká síť Young Engineers. V Česku chce najít franšízanty, kteří by se ve svých pobočkách zaměřili na vzdělávání dětí ve věku od 4 do 15 let. Ti by se tak mohli připojit k více než 30 tisícům studentům, kteří po celém světě navštěvují více jak 200 škol této značky. Uznávána je také také Harvardskou univerzitou a Evropskou komisí.

Zájemce o franšízu Young Engineers nemusí mít podle franšízora žádné zkušenosti v pedagogickém oboru. Během školení, které poskytovatel licence organizuje, získávají budoucí franšízanti nástroje, znalosti potřebné k zahájení a růstu jejich podnikání pod hlavičkou tohoto zavedeného konceptu. Po celou dobu spolupráce je jim pak k dispozici tým pro rozvoj podnikání. Ten je složen marketingových, provozních a finančních specialistů.

Investice do otevření pobočky se pohybuje od 1,5 do 20 tisíc dolarů (33 až 440 tisíc Kč). Její konečná výše závisí na velikosti pobočky a jejím vybavení. Každá škola Young Engineers získá územní exkluzivitu pro její spádovou oblast se zhruba 100 tisíci obyvateli, díky čemuž je podle franšízora zajištěn úspěšný provoz dané jednotky. Na základě dlouholetých zkušeností vyhodnotil franšízor jako ideální umístění oblast s nadprůměrným počtem dětí, tedy v blízkosti škol či jiných vzdělávacích institucích.


Mezinárodní uznání / Školicí a certifikační programy Young Engineers jsou uznávány Harvardskou univerzitou a Evropskou komisí.