Čeká nás redesign poboček i expanze

Pětiletý kontrakt / Smlouvu s franšízanty uzavírá franšízor až na 5 let s možností prodloužení. V jejím rámci získá franšízant územní exkluzivitu na předem definovaný region.
pondělí
13.09.2021
„Rádi bychom se rozrostli do krajských měst, ve kterých zatím nemáme zastoupení," říká v rozhovoru Jakub Mulač, ředitel společnosti Solodoor Centrum.
 

Jak se síti Solodoor momentálně v Česku vede?
Naší síti franšízových prodejen se vede velmi dobře, minulý měsíc jsme otevřeli letos již pátou prodejnu, konkrétně v Ústí nad Labem. Celkově se tedy naše síť rozrostla na 17 prodejen v Česku a na Slovensku. Je vidět, že i v letech ovlivněných pandemií je náš koncept atraktivní a úspěšný.

Jak je to na sousedním Slovensku?
I zde se našemu konceptu daří, letos jsme otevřeli prodejnu v Žilině, která se tak stala již celkově pátou prodejnu franšízového konceptu Solodoor na Slovensku. Navíc prodejna Žilina se stala vůbec první, která vznikla podle nového architektonického řešení, které postupně budeme rozšiřovat i na ostatní prodejny. Novým architektonickým řešením jsme vnesli do našich prodejen nové moderní materiály a svěží design, který náš zákazník jistě ocení. Redesign ostatních poboček budeme realizovat v průběhu letošního a příštího roku.

Je v Česku a na Slovensku z Vašeho pohledu stále prostor pro nové franšízové pobočky? Jsou nějaká místa, o která máte v současnosti největší zájem?
Ano, bezesporu je, potvrzuje to současný zájem o franšízu Solodoor jak z České republiky, tak ze Slovenska. Co se týče dalších lokalit, o které máme zájem, rádi bychom se rozrostli do krajských měst, ve kterých zatím nemáme zastoupení. Aktuálně tak hledáme franšízanty například v Jihlavě, Českých Budějovicích a Liberci. Pobočky Solodoor mohou ale fungovat i v menších městech, kde lze předpokládat velký zájem ze strany potenciálních, zákazníků. Jednáme tak se zájemci z Kolína, Chomutova či Mostu.

Jaké vlastnosti u svých franšízových partnerů hledáte? Musí mít zkušenosti z oboru, nebo si veškeré dovednosti potřebné pro úspěšné vedení pobočky osvojí během školení na začátku franšízové spolupráce?
Určitě zkušenosti z oboru mít nemusí, hlavním předpokladem úspěšného franšízanta je podnikatelský duch a tah na branku. V Solodoor mají naši franšízanti k dispozici mimo samotného zaškolení i detailní franšízovou příručku, kde jsou všechny potřebné informace nutné k úspěšnému startu a provozu prodejny. Samozřejmě každý partner prochází intenzivním zaškolením zaměřeným jak na produkty samotné, tak i na prodejní dovednosti. Tato školení pak v průběhu roku opakujeme. Zároveň mají naši partneři k dispozici pokročilou IT podporu, a to v účetní oblasti, ale především mají k dispozici intuitivní objednávkový program, který jim pomáhá při vytváření cenových nabídek a tvorbě objednávek. Nedílnou součástí našeho konceptu je tým obchodních zástupců, kteří poskytují podporu našim partnerům přímo v jejich prodejně.

Jaké jsou plány značky Solodoor ohledně expanze do konce letošního roku?
Do konce letošního roku bychom rádi otevřeli ještě minimálně dvě prodejny, a to v Jihlavě a v Českých Budějovicích. 


Rozjezd za „milion“ / „Za licenci Solodoor zaplatí franšízant 250 tisíc Kč. Dalších 600 až 800 tisíc pak investuje do vybavení své franšízové prodejny," upřesňuje Jakub Mulač, ředitel Solodoor Centrum.