Vzhůru do hlavního města

Služby pro všechny / Klienty Doučování Doma jsou zejména žáci ZŠ a studenti SŠ. Ti mají zájem hlavně o běžná doučování všech školních předmětů, přípravu na přijímací zkoušky, maturity či jazykové certifikáty. Svými službami však cílí i na studenty VŠ nebo penzisty.
Středa
13.10.2021
Organizační dovednosti a schopnost vést tým jsou hlavní vlastnosti, které u svých franšízantů hledá koncept Doučování doma. Jaká je čeká investice?
 

Zvyšující se zájem o služby i o franšízové licence. Přesně to v současné době eviduje vedení společnosti Doučování Doma, jejíž cílem je rozšířit dostupnost doučování postupně do celého Česka. Aktuálně cílí na Prahu. „Vnímáme zde největší potenciál, během listopadu chystáme několik seminářů na různých místech našeho hlavního města. Dále nás zajímá Olomouc, Brno a Liberec,“ říká majitelka a zakladatelka franšízového konceptu Michaela Entrichová s tím, že v Praze by ráda otevřela 5 poboček.

Franšízantem Doučování Doma by měl být ideálně člověk se vztahem ke vzdělání či výchově, ale pedagogické vzdělání není nutné. V rámci školení jsou franšízoví partneři vyškoleni tak, aby byli schopni najít vhodného lektora ke každému školnímu předmětu a pak ho správně propojit s poptávkou klienta. Klíčové je, aby uchazeč o licenci disponoval skvělými organizačními schopnostmi. „Hledáme člověka, který bude schopen vést tým lektorů, profesionála, perfekcionistu, který dotáhne každou poptávku do konce k naprosté spokojenosti klienta,“ vysvětluje Entrichová.

Za franšízovou licenci budoucí franšízant zaplatí 100 tisíc Kč, platbu lze rozložit do několika splátek. Celková investice, která na podnikatele pod značkou Doučování doma čeká, se pohybuje od 200 do 250 tisíc Kč s ohledem na vybavenost vyučovacích prostor. V rámci franšízové licence získá franšízant kromě know-how také například komplexní informační systém pro řízení regionální agentury včetně CRM a webové aplikace pro klienty. Franšízor zajistí i školení včetně vzdělávání lektorů i zaměstnanců.

Jak již bylo řečeno, zájem ze strany klientů o služby Doučování Doma v poslední době vzrostly. Svým dílem k tomu přispěla i situace ve školství spojená s pandemií Covid-19. To, že se poptávka během září a října zvyšuje je dle Michaely Entrichové běžné, letos je však výrazně větší. Přisuzuje to promrhanému loňskému roku, který by studenti rádi alespoň částečně dohnali a také nejistotě s letošním školním rokem, kdy v podstatě nikdo netuší, co přijde. Na stole tak stále leží otázky: „Zavřou se opět školy? Zůstanou studenti na online výuce?“.


Perspektivní start / Franšízor Doučování Doma aktuálně vede jednání s potenciálními franšízovými partnery, kteří projevili zájem o licence. Jednání jsou na samém počátku.