Zákazníkům na dosah osobně i online

Expanze u nás i za hranicemi / Zájem o franšízové licence Nutriadapt je lehce rostoucí, a to zejména na zahraničních trzích. Na českém trhu je bez větších výkyvů proti době před pandemií.
Středa
24.11.2021
Vedení společnosti Nutriadapt momentálně zaměstnává navazování spolupráce s velkými firmami a zdravotními pojišťovnami i rozšiřování franšízové sítě.
 

Aktuálně u nás působí 58 poraden franšízového konceptu Nutriadapt Weight Management Clinic. Meziročně jich je o čtyři méně. Ne všem franšízantům z menších měst se totiž podařilo zvládnout období pandemie COVID-19 tak, jak by si jak oni, tak i franšízor přáli. „Máme signály o tom, že jakmile se doba vrátí do normálu, většina z uzavřených poraden znovu obnoví svůj provoz. Nyní je to věcí poptávky a nabídky, která je specifická a rozdílná pro různé regiony v ČR,“ říká Marta Nosková, ředitelka společnosti Nutriadapt s tím, že klientů se uzavření poboček nedotklo. Byli přesměrování do jim blízkých poraden, případně mohli využít online služeb.

Do budoucna se dá očekávat, že počet poboček na našem trhu poroste. Zájem o licence je totiž v podstatě stejný jako před příchodem pandemie, což lze vnímat pozitivně. Stejně pozitivní je i fakt, že roste zájem o služby nejen ze strany jednotlivých klientů, ale i ze strany vedení velkých i středních firem, které dbají na zdraví svých zaměstnanců, dále pak i ze strany zdravotních pojišťoven, které si uvědomují, že nadváha a obezita je vážným zdravotním problémem.

„Spolu s trhem samozřejmě roste i konkurence a nabízená řešení. Na nás pak určitě je i břímě osvěty, neboť ne vždy, a ne všechny dostupné produkty nebo služby na trhu mohou klienty vést ke stejnému výsledku, jaké může poskytnout cesta úpravy stravovacích plánů s běžně dostupnými potravinami tak, jak má ve svém kodexu právě Nutriadapt,“ vysvětluje Marta Nosková.

Novinky na obzoru

Během lockdownů spojených s pandemií si nejen franšízanti vyzkoušeli, jaké to je poskytovat poradenské služby online. Osvědčilo se to natolik, že se staly pevnou součástí portfolia značky. Málokoho samozřejmě překvapí, že po obdobích strávených doma, se většina klientů ráda vrátila k osobním setkáním se svými poradci. Online prostředí však i nadále zůstává jednou z možností, které mohou využít, což se v dnešní době, kdy se opět vrací období karantén a izolací, jistě hodí. Vedení jde s rozšiřováním nabídky ještě dál a na rok 2022 plánuje zavedení nových služeb, které momentálně testuje.

Zájemce o licenci do podnikání pod značkou Nutriadapt investuje do otevření nové poradny částku od 400 do 600 tisíc Kč. Finální výše investice závisí na velikosti pobočky a zahrnuje případné potřebné malé stavební úpravy a také náklady spojené s pořízením potřebného vybavení včetně přístrojů, základního vstupního zaškolení personálu, které je do 90 dnů od podpisu smlouvy zdarma, kompletního know-how, pomoc obchodního manažera, zajištění dodavatelů a manuál potřebný pro otevření a provozování poradny. Franšízový poplatek činí 30 až 150 tisíc Kč podle velikosti lokality, ve které chce franšízový partner podnikat.


Poptávka roste / Lidé si stále častěji uvědomují, že nadváha a obezita je vážným rizikovým faktorem, který může odstartovat nebo zhoršit i další zdravotními problémy a onemocnění. Těžit z toho mohou i franšízanti Nutriadapt.