Podnikání tváří v tvář zákazníkům

Zákazníci na cestách / Prodejny Relay se nachází zejména v lokalitách spojených s dopravou a tím pádem i vysokou koncentrací lidí. Najdeme je tak na místech, jakou jsou letiště, vlaková či autobusová nádraží nebo stanice metra.
Pátek
17.12.2021
Síť prodejen tisku a tabáku Relay má na trhu 143 poboček. Rozjet podnikání s ní lze takřka ihned. A bez velké investice.
 

Aktivní prozákaznický přístup, obchodní duch a schopnost vést, organizovat a motivovat vlastní tým, to jsou asi ty nejdůležitější vlastnosti, které u svých franšízových partnerů pro koncept Relay hledá společnost Lagardere Travel Retail, která za ním stojí. Na druhou stranu na budoucí majitele poboček této značky nečeká žádná velká investice do rozjezdu vlastního byznysu. A to na frekventovaných místech, která mohou být příslibem zajímavých zisků.

Franšízant Relay dostane od poskytovatele licence plně vybavenou prodejnu, kterou vede podle vlastního uvážení. Jeho úkolem je pak vybudovat si tým spolupracovníků. Co se týče jeho další náplni práce, tak rozhoduje o výši objednávek, vede skladové hospodářství, dohlíží na dodržování zákonných pravidel jako je HACCP, správnost cenovek nebo odpadové hospodářství. U těchto administrativních záležitostí franšízor svým franšízantům asistuje a zajišťuje jim potřebný servis tak, aby své síly mohli směřovat hlavně na kvalitu zákaznického servisu a dostupnost zboží.

Na začátku franšízové spolupráce absolvuje budoucí majitel pobočky intenzivní školení v tréninkové pobočce Relay. Během něj se naučí vše, co mu pomůže pohodlně odstartovat svoje podnikání. Zaučí se v používání pokladního a objednávkového systému, v práci s tiskem. Seznámí se s normami a legislativními požadavky, které je třeba dodržovat. Po celou dobu spolupráce, která může po podpisu smlouvy začít prakticky ihned, je mi k dispozici oblastní manažer.

Cílem poskytovatele licence je najít takové podnikatele, kteří se budou aktivně podílet na provozu svých prodejen. Jsou to totiž oni, kdo by se měli stát jejich tváří a „partnerem“ pro své zákazníky. Z tohoto důvodu není podnikání vhodné pro klasické investory.


Zkušenosti z mnoha trhů / Prodejny Relay provozuje společnost Lagardere Travel Retail, která má za sebou již 160 let zkušeností, operuje ve více jak 30 zemích, 150 letištích a 700 nádražích.