Připraveno na expanzi

Školení jako klíč k úspěchu / Franšízanta čeká na začátku důkladné individuální školení, během něhož se naučí nejen točit zmrzlinu a obsluhovat zákazníky. Osvojí si procesy, které mu pomohou úspěšně provozovat svůj podnik – od přípravy stánku, přes zásobování, administrativu provozu až po řízení lidí.
pondělí
24.01.2022
Pozice franšízové sítě Tak trochu jiná točená posiluje. Podařilo se jí dosáhnout milníku 10 poboček na trhu.
 

O růst zastoupení této značky na českém trhu se v posledních měsících postaral jak franšízor, tak i stávající franšízanti, kteří se rozhodli k rozšíření počtu vlastních provozoven. Díky tomu se nových poboček dočkali zákazníci na Táborsku, Opavsku i v prajzské oblasti mezi Opavou a Ostravou. Dobrou zprávou pro franšízanty i potenciální zájemce o podnikání pod touto značkou je, že prodej zmrzliny koncovým zákazníkům stále roste.

Zájem o pořízení franšízové licence zaznamenává franíšzor i od nových investorů. Faktem ale je, že mezi nimi stále panuje nejistota ohledně stability podnikatelského prostředí a nejistý výhled do budoucna. „Proto opět odkládají svá rozhodnutí. Někteří vkládali naděje do nové vlády, ale ta do nového dění více jistoty nedodala, a tak jsme posilnili stávající síť,“ vysvětluje majitel franšízy Tak trochu jiná točená Ondřej Fréhar s tím, že dokud bude trvat nejistota v tržním prostředí a mezi potenciálními investory, bude se více soustředit na posilování stávající sítě. „Očekávám však, že jakmile se emoce ohledně opatření a očekávaného vývoje uklidní, opět se vrhneme plnými silami do expanze a naše pobočky se významněji rozšíří po Česku i Slovensku,“ dodává.

Od vesnice k vesnici za byznysem

Na základě zkušeností ze strany některých franšízantů přistoupil franšízor v roce 2020 k vytvoření strategie navštěvování menších obcí a jejich pravidelné střídání. Podle Ondřeje Fréhara se tento krok osvědčil. Tržby předčily očekávání centrály, která tak tuto strategii doporučuje i novým a budoucím franšízantům. Úspěšnost je totiž díky tomu ještě vyšší než u stabilního místa. Zároveň se tento způsob prodeje stal inspirací pro další podnikatele. Jak Fréhar prozrazuje, zaznamenal mobilní provozovny s prodejem vína provozované samotnými vinaři, malými pekaři či jinými prodejci zmrzlin.

Aby zájemce o rozjetí podnikání pod značkou Tak trochu jiná točená stihl se svou novou pobočkou hlavní „zmrzlinovou sezónu“, je dobré, pokud se s poskytovatelem licence domluví do konce roku, tedy toho, který sezóně přechází. Franšízor však proces pro získání licence pro nadcházející sezónu upravilo tak, aby nový franšízant stihl její hlavní část. Potřeba však je, aby se na spolupráci s franšízorem dohodl do konce letošního února.


Podnikání i pro zaměstnané / Provozovat stánek „Tak trochu jiná točená“ lze i při stálém zaměstnání. Kdokoliv může tedy podle majitele konceptu Ondřeje Fréhara rozjet podnikání bez ztráty jistoty.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015