Otevíráme obchod s uzeninou

Podpora franšízora / Kromě pomoci s výběrem lokality a vyškolením zaměstnanců poskytuje franšízor svým franšízantů podporu i v oblasti marketingu, zásobování, informačních systémů i komunikačních kanálů.
Středa
02.02.2022
Značka Chodura s více jak 100letou tradicí má na trhu 23 poboček, 9 z nich provozují franšízanti. Jaké vlastnosti u nich poskytovatel licence hledá?
 

Úspěch prodejen potravin závisí zejména na kvalitě sortimentu a u uzenin a masa to platí snad dvojnásob. Toho si je vědomo i vedení franšízového konceptu Uzenářství Chodura, které si právě na kvalitě svých produktů zakládá. I díky tomu a zájmu ze strany franšízantů se síti podařilo rozšířit své pobočky do téměř všech krajů Česka.

Uchazeči o licenci by měli být připraveni se aktivně podílet na chodu jejich obchodu. Faktem je, že provozování prodejny Uzenářství Chodura je specifické svými požadavky jednak na vybavení prodejny i jejího zázemí, i požadavky na personál prodejny. Zájemci musí počítat i s náročností sledování všech legislativních podmínek, které na prodejny s potravinami kladou všechny instituce pověřené kontrolou kvality prodeje potravin koncovému zákazníkovi.

Výběr lokality i školení personálu

Náklady spojené s rozjetím podnikání pod značkou Uzenářství Chodura se pohybují od 1,3 do 2,8 milionu Kč. Za franšízovou licenci zaplatí budoucí franšízant 300 tisíc Kč, na 1 až 2,5 milionu Kč přijde zřízení samotné pobočky. Prodejny této značky u nás najdeme jak ve velkých, tak i menších městech. Jejich úspěšnost nezávisí na tom, v jak velkém městě se nachází, ale spíše ji ovlivňuje jejich umístění.

Od svých franšízantů vedení konceptu nevyžaduje praxi v oboru ani podnikatelské zkušenosti. Centrála totiž poskytuje franšízantům pomoc v podobě štábu odborníků, kteří umí poradit s každým problémem ohledně masa i obchodu. Na začátku spolupráce pomáhá poskytovatel licence svým franšízantům s výběrem vhodné lokality. Aby kromě kvalitních produktů nabízely pobočky Uzenářství Chodura i kvalitní služby, absolvují jak franšízanti, tak i jejich zaměstnanci školení, jehož cílem je, aby si osvojili veškeré postupy nezbytné pro úspěšné fungování pobočky.

Vizitka Uzenářství Chodura

  • Počet poboček v ČR: 23
  • Cena franšízové licence: 300 tis. Kč
  • Počáteční investice: 1 až 2,5 mil. Kč
  • Rok založení značky: 1919

Tradice a kvalita / Historie značky Chodura sahá až k roku 1919. I dnes je řada produktů stále vyráběna podle původních rodinných receptur.