Podpora na startu / Aby poskytovatel licence Ardon své franšízanty v jejich začátcích podpořil co nejvíce, při rozjezdu prodejny jim vybaví zbožím na vlastní náklady.
pondělí
07.03.2022
Prodejny pracovního oblečení pod značkou Ardon najdeme zejména na Moravě. S pomocí franšízantů chtějí posílit postavení i v Čechách.
 

Cílem společnosti Ardon Safety, která za franšízovým konceptem stojí, je rozšířit řady svých franšízových partnerů o podnikatele, kteří se budou osobně podílet na chodu své prodejny. Velkou důležitost při poskytování franšízových licencí klade jejich poskytovatel zejména na to, aby budoucí franšízant dobře znal region, ve kterém se rozhodne podnikat, a to se všemi jeho specifiky.

Uchazeč o licenci se musí připravit na investici kolem 300 tisíc Kč. Právě takové náklady s sebou totiž nese otevření obchodu o velikosti zhruba 100 m2. Najít pro něj vhodný prostor je jedním z prvních úkolů pro franšízanta, a to na základě projektu provozovny, který poskytne franšízor. Ten se zároveň postará i o poskytnutí nábytku a regálů do prodejny tak, aby vyhovovaly standardům značky. Franšízant by pak měl mít k dispozici i dodávkový automobil.

Reklama na bedrech franšízora

Dalším důležitým úkolem, který na franšízanta čeká, je vytvoření svého týmu na prodejně. Všichni pak projdou školením, které organizuje franšízor. Jsou proškoleni jak v oblasti sortimentu, tak i prodeje. Franšízoví partneři jsou ze strany centrály podporováni i v oblasti marketingu, získávají pro svůj regionální marketing veškeré grafické podklady, franšízor zajistí i tisk a distribuci akčních letáků. Zároveň franšízantům pomáhají s výběrem vhodných lokalit pro jejich distribuci. Franšízor se pak stará i o grafickou podobu reklamy v regionálním tisku, na billboardech, navrhne on-line prezentace, zajistí výrobu rádiového spotu, kdy vybere nejlepší finanční nabídku.

Franšízantem Ardon se může stát jak úplný nováček v oboru, tak i zkušený podnikatel, který v něm již působí. Pořízení licence je tak vhodným způsobem, jak spojit své podnikání se známou značkou. Co se týče služeb, které i franšízanti Ardon svým klientům mimo prodeje oblečení nabízí, je jich celá škála. Firemním zákazníkům poskytují doplňkové služby jako např. čištění pracovních oděvů, výdejové automaty nebo revize vybavení pro práci ve výškách, potisk firemním logem, výšivku.


Nakročeno za hranice / Ambicí značky Ardon je nejen expanze na tuzemském trhu. Po franšízových partnerech se poohlíží i na sousedním Slovensku.