Zkušenosti jako výhoda ne nutnost / Uchazeč o franšízu Doučování Doma by měl být ideálně člověk se vztahem ke vzdělání či výchově, ale pedagogické vzdělání není nezbytné. Klíčové je, aby disponoval skvělými organizačními schopnostmi.
pondělí
18.04.2022
Franšíza Doučování Doma v současnosti zažívá nejhektičtější období. Lektoři v hradecké pobočce jsou v plném nasazení, vedení společnosti jedná o nových pobočkách.
 

Aktuálně vedení společnosti zaměřené na mimoškolní doučování a přípravu na přijímací zkoušky jedná se zájemci o franšízovou licenci v našem hlavním městě, což, jak prozrazuje zakladatelka Doučování Doma Michaela Entrichová, je jednou z priorit, co se rozšiřování pobočkové sítě týká. Ve hře je i expanze na Slovensko a také otevření druhé vlastní pobočky v Pardubicích. „V hlavním městě by dle našich plánů mělo být v budoucnu až 5 poboček, tudíž licence pro Prahu jsou stále aktuální. Dále bychom byli rádi za otevření Doučování Doma v Olomouci a Brně a poté v jakémkoliv dalším univerzitním městě v Česku,“ prozrazuje Michaela Entrichová.

Zájem o franšízové licence ji těší tím spíš, že v uplynulých dvou letech nebyla vhodná atmosféra pro rozjezd podnikání, což se na něm samozřejmě odrazilo. „V době covidu bylo v podstatě nemyslitelné přesvědčit někoho o vstupu do podnikání obecně. Nyní je spousta lidí srdcem na Ukrajině, což ovlivnilo hned několik počátečních jednání. Nicméně jiná setkání stále pokračují a věřím, že se nám již brzy podaří otevřít další pobočky,“ vysvětluje majitelka konceptu Doučování Doma s tím, že mezi zájemci je i uchazeč o master-franšízu pro celý slovenský trh.

Správné načasování

Ideální dobou pro otevření pobočky pod hlavičkou Doučování Doma je září nebo leden. Uchazeči o licenci by však měli počítat s tím, že příprava franšízanta a jeho nového podnikání nějakou dobu trvá, zhruba 3 až 6 měsíců. Během této doby dojde nejen k podpisu franšízové smlouvy, ale franšízor ve spolupráci s franšízantem začnou pracovat na budování pobočky. To zahrnuje výběr vhodného místa, jeho vybavení a také velmi důležité předání know-how, zaškolení franšízanta na královéhradecké centrále a zprovoznění online systémů pro dané město. Následně přijde na řadu prvotní akvizice klientů a hledání lektorů. Franšízor je po celou dobu franšízantovi zcela k dispozici, předává mu nejen své kompletní znalosti, ale i zkušenosti a doporučení ohledně vhodných dodavatelů.

Za franšízovou licenci budoucí franšízant zaplatí 100 tisíc Kč, platbu lze rozložit do několika splátek. Celková investice, která na podnikatele pod značkou Doučování Doma čeká, se pohybuje od 200 do 250 tisíc Kč s ohledem na vybavenost vyučovacích prostor. V rámci franšízové licence získá franšízant kromě know-how také například komplexní informační systém pro řízení regionální agentury včetně CRM a webové aplikace pro klienty.

Práce i v létě

Ačkoli by se na první pohled mohlo zdát, že v případě podnikání se vzdělávacím konceptem jde o sezónní byznys, v případě Doučování Doma to tak úplně neplatí. Prázdninové měsíce se zakladatelka franšízy rozhodla pokrývat příměstskými tábory. Ty zaměřuje jak na výuku anglického jazyka vyšší úrovně, tak pro mladší děti organizuje hravé tábory se vzdělávacím kontextem, například „Plavba s námořníky“ edukativně spojená se zeměpisem. Do takovýchto aktivit se bude moci pustit i franšízant.


Je koho učit / Zájem o služby Doučování Doma je
v současnosti obrovský. Za březen 2022 odučila královéhradecká pobočka zhruba o 40 % více lekcí, než je průměr v daném období. Svůj podíl na tom má i pandemie, která výrazně omezila klasické školní vzdělávání.