Náklady na start / Na partnery sítě Traficon nečekají vysoké počáteční náklady spojené s pořízením licence a samotným rozjezdem pobočky. Platí vratnou kauci, která se pohybuje v řádu desítek tisíc korun.
Středa
11.05.2022
Síť prodejen Traficon má pro letošek ambiciozní plány ohledně dalšího rozšiřování. Kdo se může stát jejím obchodním partnerem?
 

Od začátku roku otevřela síť Traficon tři zbrusu nové pobočky a to v Liberci, Žďáru nad Sázavou a Milevsku. Kromě toho se vedení společnosti zaměřilo i na projekt remodelingu stávajících prodejen. Kompletní změnou tak prošly provozovny ve Stochově a v Mimoni. „Letos plánujeme otevřít celkem 17 nových prodejen. Nicméně v záloze máme ještě několik dalších lokalit, takže jejich výsledný počet může být na konci roku ještě vyšší,“ prozrazuje David Zeman, marketingový manažer značky Traficon.

Naplnit ambiciózní plány expanze by se značce mohlo podařit i díky velkému zájmu ze strany potenciálních franšízantů. Jistotu pravidelného příjmu totiž podle Davida Zemana hledá stále více lidí a právě podnikání na principu franšízingu je jednou z cest, kterou volí. A příležitost mají i v této síti prodejen tisku a tabákových výrobků. Stále totiž jsou oblasti, ve kterých vedení Traficonu hledá aktivní a pracovité podnikatele, kteří by v nich provozovali pobočky.

Ucházet se o licenci, a tím i povolení na provoz prodejny Traficon, může téměř kdokoli. Není tak nezbytně nutné, aby zájemci měli již zkušenosti s podnikáním. Vše potřebné se totiž naučí v rámci školení na zavedené prodejně poskytovatele licence s jeho odbornými školiteli. “Ideální však je, když bude uchazeč mít podnikatelského a obchodního ducha, bude komunikativní a časově flexibilní, dokáže řídit svůj vlastní tým lidí a práce s PC mu nebyla cizí,“ říká David Zeman s tím, že podnikatelské zkušenosti, praxe z obchodu i praxe s obsluhou zákazníka či vedením prodejny jsou samozřejmě velkou výhodou.

Na začátku spolupráce musí každý nový provozovatel vložit vratnou kauci, jejíž výše se odvíjí od oblasti, ve které bude podnikat. V loňském roce firmy přistoupila k úpravě franšízové smlouvy tak, aby mohla franšízantům poskytovat konzistentní podmínky. 


Větší zapojení / Svým partnerům dává centrála Traficonu možnost provozovat více poboček, díky čemuž mohou zvýšit své příjmy z podnikání.