Místo k prodeji / Optimální velikost obchodu Esotiq je mezi 50 a 100 m2. Prostory by se měly nacházet v centru města, na hlavní třídě nebo v obchodním centru.
Pátek
30.09.2022
Spodní prádlo, pyžama, plavky i kosmetiku – to vše najdou zákazníci v prodejnách Esotique & Henderson. V Česku chce uspět díky franšíze.
 

Tím správným místem pro otevření franšízových obchodů se značkovou módou Esotiq jsou města s více jak 50 tisíci obyvateli a atraktivní lokality v nich. Klíčové pro zisk licence pak je najít ten pravý prostor o velikosti 50 až 100 m2, který se může nacházet jak na obchodních ulicích, tak i v nákupních centrech.

Co se týče investice, na kterou se musí franšízant této původem polské značky připravit, tak ta je závislá zejména na velikosti obchodu, který se franšízový partner rozhodne otevřít, a na velikosti změn, jež je potřeba realizovat pro jeho přizpůsobení franšízové síti. Podmínkou udělení licence totiž je, že všechny prodejny Esotiq mají stejný design, který je povinen respektovat každý franšízant. Ti k úpravě svých prostor využívají designery, které jim zprostředkuje franšízor. Cílem je vytvořit prostředí, které zaručí pohodlí a komfort pro zákazníka, a také správné množství vystaveného zboží, které zaručí dobrý prodej. Investiční náklady spojené s uspořádáním salonu Esotiq činí zhruba 225 eur za m2.

Nasazení a podpora

Poskytovatel franšízových licencí od svých budoucích franšízantů nepožaduje, aby měli zkušenosti s podnikáním nebo z oboru. Potřebné informace totiž načerpají během absolvování školicího programu, který se zaměřuje jak na část obchodní, tak i produktovou a prodejní, která je určená i pro zaměstnance franšízanta. Úkolem franšízanta pak je věnovat se svému podnikání aktivně, takže osobně povedou své pobočky. Samozřejmostí pak je i dodržování standardů franšízové sítě.

Franšízant je jako majitel obchodu zodpovědný za celý jeho chod. Od sledování skladových zásob, přes nábor zaměstnanců a personální řízení, až po sledování a hodnocení prodejů, kterých jeho pobočka dosahuje. Během celé doby spolupráce s franšízorem se může franšízant obrátit na jeho tým, který je připraven pomoci franšízovým partnerům sítě s řešením s problémy, které mohou nastat v každodenním provozu.


Byznys od sousedů / Na domácím polském trhu najdou zákazníci 250 prodejen Esotiq. Prostřednictvím franšíz působí i v Německu, Estonsku, Lotyšsku a Litvě.