Do konce roku 8 nových trafik

Z jedné trafiky celá síť / Historie značky Traficon sahá do roku 1996, kdy její zakladatel a současný majitel Daniel Tomeš začal provozovat první trafiku v Liberci.
pondělí
28.11.2022
Řetězec prodejen tisku a tabáku Traficon uzavře letošek s bilancí 17 nových poboček a 6 zrekonstruovaných a modernizovaných.
 

Do roku 2023 tak Traficon vstoupí s celkovým počtem 165 prodejen a s růstovým plánem na otevírání dalších nových po celé ČR. Cílem společnosti totiž je provozovat do pěti let celkem 250 prodejen. Nakročeno k tomu má. V listopadu bude otevřena nová prodejna Traficon u prodejny Penny Market v Mimoni a v Praze v Retail Parku ve Štěrboholech. Po kompletní rekonstrukci pak znovu otevře své brány prodejna v Milovicích. Následně v prosinci dojde k otevření prodejen v Jihlavě, Ostravě, Žďáru nad Sázavou a úplně nově i ve Vratimově. Znovu otevře prodejna v Teplicích, která prošla spolu s prodejnou Penny Market kompletní rekonstrukcí.

„S letošním rekordním růstem nových prodejen dále upevňujeme pozici jednoho z nejrychleji rostoucích  řetězců v oboru. Naším cílem je být dostupným a atraktivním místem pro každého zákazníka," říká Karel Čáp, obchodní ředitel sítě Traficon s tím, že snahou značky je měnit zažitý pohled na klasickou trafiku. Využívá tak prvků, které nejsou pro tento obor zcela běžné, jako je velký prostor, prosklené výlohy, bílá barva, LED osvětlení, displeje s aktuální komunikací.

„Nový koncept našich prodejen není jen o designu a moderním IT řešení prodejen, ale i o partnerských standardech naší sítě, které neustále rozvíjíme a posouváme. Nové prodejny potřebují nové obchodní partnery - podnikatele, kterým ve složité době nabízíme příležitost na rozjezd vlastního podnikání bez nutnosti vstupních investic. Šanci podílet se na úspěchu ryze české značky má nyní každý schopný obchodník,“ doplňuje manažer partnerské sítě Jaroslav Smrčka s tím, že zájemce o licenci může získat k užívání plně vybavený moderní obchod na skvělém místě včetně zásob zboží. „Tím se mu otevírá příležitost podnikat s minimálním rizikem a zázemím silné značky, která je na trhu už 26 let,” dodává.

Podle zakladatele a majitele značky Traficon a společnosti DT-holding Daniela Tomeše umožní tento obchodní koncept partnerům nastartovat podnikání bez vstupních investic. Získají k dispozici kompletně vybavenou a zavedenou provozovnu s veškerým zbožím a zasmluvněnými dodavateli. Investici do zásob v řádu milionu korun bere na sebe Traficon, který se také postará o kompletní technické, IT a softwarové zajištění a vybavení prodejny moderním nábytkem. Na začátku každé nové spolupráce je partner povinen složit vratnou kauci, která se odvíjí od dané provozovny a je každoročně úročena. Šanci podílet se na úspěchu této české značky má tak každý schopný obchodník s podnikatelským duchem.


Miliardový byznys / Aktuálně na tuzemském trhu funguje více jak 155 poboček Traficon a další přibývají. Jejich tržby převyšují 2 mld. Kč.