Česká Helen Doron English na špici

38 let zkušeností / Tým České Republiky spolu se zakladatelkou uznávané metodiky, britskou lingvistkou Helen Doron (foto uprostřed).
pondělí
03.04.2023
Do turecké Antalye se sjeli master-franšízanti Helen Doron English z celého světa. Chybět tak nemohl ani ten z Česka.
 

Mezinárodní konference Helen Doron English se letos konala po čtyřleté pauze. Do Antalye se sjeli master-franšízanti ze 45 zemí světa, mezi nimiž nechyběli majitelé licencí HDE z Mexika, Kazachstánu, Litvy nebo Chorvatska. Poprvé se akce neúčastnili zástupci z Číny. „Kvůli restrikcím ze strany vlády v Číně došlo k uzavření všech škol HDE. Tamější vláda si totiž nepřeje, aby se děti vzdělávaly jinde než ve vládních školách,“ prozradil Marek Halfar, majitel master-franšízové licence HDE pro Českou republiku, který se akce zúčastnil se svým týmem.

Společně si tak mohli vychutnat pochvalu, které se jim dostalo. Česká republika totiž patří co do počtu studentů k celosvětově nejúspěšnějším zemím, ve kterých školy HDE fungují. Tuzemskému master-franšízantovi se podařilo za 19 let vybudovat síť škol, ve kterých se dnes vyučuje téměř 12 tisíc dětí. „Ačkoli víme, že se nám daří našimi kurzy oslovovat rodiče malých dětí i odrostlejší studenty, potvrzení ze strany poskytovatele licencí vždy potěší. To, že patříme ke špičce, co se počtu studentů týká, nás motivuje do další práce. Zejména proto, že víme, že naši studenti jsou díky HDE od malička ve výhodě,“ poznamenal Marek Halfar.

V rámci mezinárodní konference master-franšízantů byly v Turecku představeny novinky, které se promítnou nejen do vzdělávacích kurzů. Živá diskuze se pak vedla o digitalizaci výukových materiálů. Vedení sítě představilo také nový program Helen Doron Espanol, tedy obdobu současného programu ve španělštině. Řeč byla i o mezinárodních táborech, které se budou poprvé konat v ČR.

V České republice aktuálně funguje více než 80 výukových míst Helen Doron English, které navštěvuje téměř 12 000 studentů. Stále zde je prostor pro franšízanty či nezávislé učitele, kteří by s touto osvědčenou značkou rádi spojili svou budoucnost.


Příležitost na dosah / Kurzy Helen Doron English jsou navržené tak, aby podporovaly nábor nových studentů a zároveň si udržovaly ty dlouhodobé.